Waarom je voorlopig wil wachten met het kopen van een AirTag

Gadgets Jeroen Kraak Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Met Apple's AirTag vind je makkelijk je spullen terug die je altijd kwijtraakt, zoals je sleutels. Toch kan je beter nog even wachten met het aanschaffen van een nieuwe.

De AirTag is voor vergeetachtige mensen zoals ik een ideaal gadget. Hoe vaak die me wel al tijd heeft bespaard bij het zoeken naar sleutels of mijn portemonnee. Ik zou ook al bijna kunnen zeggen dat ik niet zonder kan.

Aan de gadget is weinig te verbeteren, zou je zeggen. De AirTag doet precies wat hij moet doen. Toch denkt Apple dat het beter kan en brengt daarom volgend jaar een nieuw exemplaar uit. En toegegeven, het is zeker een upgrade.

Dit kan de nieuwe AirTag van Apple

We weten al een tijdje dat er een nieuwe AirTag aan zit te komen. Eerder wist de betrouwbare Bloomberg-journalist Mark Gurman al te melden dat de AirTag 2 ergens in het midden van 2025 het levenslicht zou zien. Nu weten we ook meer over wat we kunnen verwachten.

De belangrijkste vernieuwing van de AirTag 2 ten opzichte van het huidige model is de Ultra Wideband Chip. Deze zat voor het eerst in de iPhone 15 en de Apple Watch Ultra 2. Deze heeft drie keer het bereik van het huidige model.

Apple AirTag
De sleutelhanger (Afbeelding: Apple)

Met deze nieuwe chip zou hij een range moeten hebben van zo’n 60 meter, iets wat de iPhone 15 en 16 en de Apple Watch Ultra 2 al hebben. Nu verwacht ik niet dat je zo’n enorm huis hebt, maar die range heeft ook andere voordelen. Het zorgt ervoor dat als je een product kwijt bent, hij ook makkelijker connectie kan maken met andere Apple-producten. Dit betekent dat je hem ook op plaatsen waar je ‘m verliest makkelijker terug kan vinden.

Daarnaast brengt Apple nog een andere functie naar de nieuwe AirTag. Het wordt lastiger om de ingebouwde speaker te verwijderen. Dit is vooral een functie die de veiligheid beter moet waarborgen. Zo kunnen mensen minder makkelijk de AirTag gebruiken om iemand te stalken. Denk eraan dat iemand de gadget verstopt in een tas of auto om iemand anders te kunnen volgen. Als de AirTag dit merkt, gaat er een alarm af.

Zo werkt de AirTag

Je weet dus dat je met de AirTag je spullen terugvindt, maar hoe werkt de tracker precies? Het apparaat zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit dat opgepakt kan worden door andere apparaten uit het Zoek mijn-netwerk. Dit kan dus haast elk ander Apple-product zijn, zoals een iPhone of iPad. Dat kan dus ook door Apple-apparaten van anderen.

Dit wordt vervolgens doorgestuurd naar iCloud. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen. Het is echter ook mogelijk om in te stellen dat mensen je contactgegevens ontvangen als ze de AirTag aantikken met een smartphone met een NFC-chip. Zo kunnen zij je benaderen als ze jouw item hebben gevonden.

Zo gebruik je de AirTag op manieren waar je nooit aan gedacht hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen