Doodenge aliens leven al op aarde, je moet alleen heel goed zoeken
De mensheid is al decennia lang op zoek naar aliens. De zoektocht naar buitenaards leven vindt vaak plaats in de ruimte. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar ook op aarde kun je aliens vinden. Je moet ze alleen nog even goed zoeken…
Bijna driekwart van onze wereld is bedekt met zout water. De meeste oceanen zijn ongeveer 3 kilometer diep, maar op sommige plekken daalt de zeebodem tot verbazingwekkende diepten. In de Atlantische Oceaan duikt de Puerto Rico Trench bijvoorbeeld meer dan 8 kilometer onder het oppervlak. Het diepste punt van de Indische Oceaan is de Java Trench: een kloof die 7,3 kilometer diep is en stiekem verder gaat. Maar het is de Stille Oceaan die de diepste wateren op planeet aarde heeft. Daar vind je De Marianentrog, waarvan het diepste punt de ‘Challenger Deep’ heet. De Challenger Deep is een trog die meer dan 200 kilometer diep is (!). In zulke enorme dieptes is nog steeds leven te vinden. Die dieren hebben veel weg van aliens.
Hoe is het daar beneden?
Als je elf kilometer afdaalt onder water is de druk ongeveer duizend keer groter dan we op aarde ervaren. De temperaturen schommelen rond het vriespunt en het is er pikkedonker. Je denkt misschien dat het in de diepzee rustig is, maar uit onderzoek blijkt dat het een lawaaierige plek is. In 2015 plaatste een team onderzoekers van de National Oceanic and Atmospheric Administration, een hydrofoon (een waterdichte microfoon) in de Challenger Deep. Binnen 23 dagen was de datacapaciteit van het apparaat vol. Na het analyseren van de opnames meldden de onderzoekers dat ze voornamelijk aardbevingen, tyfoons en walvisgeluiden hoorden, in combinatie met motoren van boten.
Of het de meest aangename plek is voor aliens om te leven is dus maar de vraag.
Er zijn maar drie duikers die het aandurfden om de Challenger Deep te verkennen. In 1960 doken Jacques Piccard en Luitenant Don Walsh van de Amerikaanse marine de Challenger Deep in met een duikboot genaamd: Trieste. De missie duurde maar 20 minuten vanwege de extreme druk. Bovendien lag er zoveel puin op de zeebodem dat de mannen geen foto’s konden maken. Pas 50 jaar later durfde de volgende avonturier de Challenger Deep het aan.
Filmmaker James Cameron ontwierp in 2012 een eigen onderzeeër. Tijdens de drie uur durende duik beschadigde een groot gedeelte van Camerons apparatuur en zijn onderzeeër.
Tientallen andere onbemande onderzoeksschepen hebben de Marianentrog en de Challenger Deep verkend. En daardoor hebben we nu enige informatie over het leven in de diepzee. Maar er is nog steeds heel veel dat we niet weten over het diepste punt van de aarde. De kans dat er aliens zwemmen is echter aannemelijk.
Leven er echt aliens in de diepzee?
De druk op de bodem van de Challenger Deep is zo groot dat calcium niet kan bestaan. Dit betekent dat botten op deze grote diepten zouden oplossen. Daarom waren wetenschappers lange tijd sceptisch over of er überhaupt wezens kunnen leven in de diepzee. Maar daar brachten diepzee-robots verandering in. Die hebben verschillende soorten wormen, garnalen en micro-organismen gevonden.
Met deze informatie hebben wetenschappers een voorspelling gedaan over wat voor wezens we zouden kunnen vinden op de bodem van de Challenger deep. En die lijken wel heel erg op aliens…
Feitelijk gezien zijn er alleen sporen gevonden van de aliens op de bodem van de Challenger Deep. Maar veel wetenschappers geloven dat het leven op aarde in de diepzee zou kunnen zijn begonnen. De diepste diepten zitten namelijk vol met mineraalrijk zeewater. En dat zouden de ideale omstandigheden kunnen zijn om micro-organismen te vormen. De kleine wezentjes zouden zich vervolgens steeds verder geëvolueerd hebben tot de dieren die we vandaag de dag kennen.
Wetenschappers hebben een nieuwe revelatie: zo ontstond het leven op aarde