Amazon Prime Video ziet er nu net zo uit als Netflix
Gebruik je Amazon Prime Video? Dan zie je binnenkort een ander uiterlijk verwachten. Iets wat wel wat wegheeft van Netflix.
Amazon Prime Video ziet er al jaren hetzelfde uit. Sommige mensen vinden dat fijn, maar anderen zijn er helemaal niet blij mee. Zij vinden de streamingdienst onoverzichtelijk. Gelukkig komt er voor hen een nieuwe oplossing, want het platform krijgt een andere uitstraling.
Een nieuwe look voor Amazon Prime Video
In een persbericht laat Amazon Prime Video weten dat ze de uitstraling minder druk en overheersend willen maken. Zo is het navigatiemenu naar de linkerkant verschoven en zijn daarin nu zes menu’s te vinden. Je kunt naar ‘zoeken’, ‘home’, ‘live tv’, gratis en My Stuff. Die menu’s bestaan weer uit subcategorieën waar je verder in kunt navigeren. Zo vind je bij home onder andere films en series.
Maar dat menu is niet het enige wat Amazon Prime Video heeft afgekeken bij Netflix. Zo is er net zoals bij de rode N nu ook een Top 10 te vinden. Hierin vind je de meest populaire content van de streamingdienst.
Toch is dat niet de belangrijkste nieuwe toevoeging. Zo is het nu veel makkelijker te zien wat er wel en niet bij je abonnement hoort. Iets wat nu nog wel eens lastig kan zijn. Een blauw vinkje betekent dat een serie of film bij jouw Amazon Prime Video-abonnement hoort, terwijl je bij een goud vinkje de content moet kopen of huren.
Een lange weg
Tegen The Verge laat Amazon Prime Video weten zo’n 18 maanden bezig te zijn geweest met het ontwikkelen van de nieuwe look. Dat het juist nu klaar is, is niet heel verrassend te noemen. Over iets meer dan twee maanden komt de nieuwe Lord of the Rings-serie naar de streamingdienst. Het is de duurste serie die ooit is gemaakt. Amazon hoopt daarmee natuurlijk flink veel nieuwe abonnees te trekken. Een goede platform zorgt ervoor dat klanten mogelijk hun abonnement langer willen vasthouden dan dat de serie duurt.
Het nieuwe uiterlijk van Amazon Prime Video zie je als eerste op de Android-app en op streamingdevices zoals smart-tv’s. Later komen iOS en de webversie aan de beurt. Oudere devices zoals de PlayStation 3 worden helemaal niet geupdatet.