Dankzij deze 5 Android-apps wordt het leven in huis een stuk makkelijker
Het in balans houden van het huishouden is een flinke taak. Daarom is het ook niet gek dat je vast wel wat hulp kunt gebruiken. Apps bieden hiervoor de perfecte oplossing. Maak kennis met de vijf beste Android-apps voor in huis.
Hoewel spraakbesturing met Google Assistant al een tijdje bestaat, zijn er nog veel meer manieren om het huishouden een stuk makkelijker te maken. Als je namelijk smartapparaten van verschillende merken hebt verzameld, is het besturen van alle bedieningsapps een grote nachtmerrie. Gelukkig helpen deze vijf Android-apps je het best bij het bedienen van apparaten.
Deze vijf Android-apps helpen je in huis
Je bent vast al bekend met applicaties als Google Home, Amazon Alexa en Samsung SmartThings. Deze apps werken prima, maar deze minder bekende opties moet je ook zeker even checken. Alle apps zijn gratis te downloaden in de PlayStore en zijn uitvoerig getest door experts.
1. Olisto
Deze Android-app is niet perse een bedieningspaneel, maar een manier om smarthome-apparaten met elkaar te koppelen en automatiseren. Op die manier kun je ze met elkaar laten communiceren. Je kunt met Olisto vaste tijden of locaties instellen, waar jouw apparaten automatisch op reageren. Dit heten triggers. Zo kun je vragen om elke werkdag om negen uur de lichten in slaapkamer aan te doen. Je kunt ook verschillende acties automatiseren op basis van triggers van apparaten die je al thuis hebt. Dankzij een uitgebreid scala aan features kun je allerlei creatieve triggers uitvoeren.
Olisto kun je hier downloaden.
2. iHaus
iHaus is niet de mooiste applicatie uit dit rijtje, maar is wel extreem handig. De Android-app vereist geen uitgebreide installatie. Je kunt namelijk direct je smart home-apparaten koppelen zonder in te loggen op services van derden. De app scant automatisch naar apparaten die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. In tegenstelling tot Olisto is iHaus meer een bedieningspaneel voor je slimme apparaten. Je kunt heel makkelijk apparaten inschakelen, door op het desbetreffende pictogram te klikken. iHaus biedt wel de mogelijkheid om triggers te maken, maar die zijn in de praktijk niet geweldig.
iHaus kun je via deze link installeren.
3. Yonomi: een Android-app in plaats van een afstandsbediening
Yonomi heeft veel gelijkenissen met Olisto. Dit komt doordat ook deze Android-app is ontworpen om smarthome-apparaten te automatiseren. Yonomi kan echter ook fungeren als afstandsbediening voor apparaten, zoals lampen. De applicatie is eenvoudig in te stellen en kan automatisch detecteren welke apparaten zich op jouw wifi-netwerk bevinden. Yonomi ondersteunt geen groepen. Je kunt apparaten wel afzonderlijk bedienen, maar niet tegelijk in- of uitschakelen.
Download hier Yonomi.
4. IFTTT
IFTTT is een van de favoriete applicaties van veel smartphone-liefhebbers. Dit komt doordat je niet meer naar de app hoeft om te kijken als je alles goed hebt ingesteld. Als je bijvoorbeeld thuis verschillende smartstekkers gebruikt om lichten mee te bedienen, maar je liever niet door meerdere apps wil bladeren om ze uit te schakelen, is IFTTT dé oplossing. Deze Android-app maakt het namelijk mogelijk om alle pluggen toe te voegen in één app. Verder heeft de app een functie waarmee je rechtstreeks vanaf je smartphone kunt bedienen dankzij widgets. Je hoeft na het instellen de app dus niet meer te openen.
IFTTT kun je via deze link downloaden.
5. Home Remote
Home Remote heeft een aangename interface. Met behulp van deze Android-app kun je apparaten in groepen en kamers rangschikken. De app is ontworpen om een breed scala aan apparaten te ondersteunen, zoals lampen, stekkers en thermostaten, tv’s en luidsprekers. Helaas is de software maar te gebruiken met een beperkt aantal services. De applicatie kan bijvoorbeeld wel Hue en LIFX ondersteunen, maar werkt niet met Roomba.
Scoor Home Remote hier.