Bunq gaat concurrentie aan met Tikkie van ABN AMRO

Apple Jan de Raab 26 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bunq is een van de jongste banken van Nederland. Het businessmodel is vrij simpel, laat de klant zoveel mogelijk (bij voorkeur alles) online regelen via de app. Nu kijkt de Nederlandse bank verder dan zijn eigen klanten en gaat concurrentie aan met Tikkie, een populaire app om snel onderlinge betalingen te doen.

Tikkie is de betaalservice van ABN AMRO en heeft inmiddels ruim 3 miljoen gebruikers. Bunq-oprichter Ali Niknam claimt dat Tikkie het idee van hem heeft afgekeken. Wat daarvan klopt laten we voor nu maar even in het midden. Feit is in ieder geval dat Bunq met een eigen betaaldienst komt, die door iedereen gebruikt kan worden.

Iedereen zijn eigen betaallink

Het enige dat je nodig hebt is een IBAN-nummer. Zo kun je snel even een bedrag voorschieten en met een betaallink het bedrag laten terugbetalen. Zo werkt het:

  1. Ga naar bunq.me en tik op ‘Claim je betaallink’.
  2. Kies vervolgens een persoonlijke link, deze kun je naar wens invullen. Dit wordt dan me/jouwlink.
  3. Vul vervolgens jouw IBAN-nummer in en vergeet je e-mailadres niet te vermelden.
  4. Als laatste vermeld je jouw naam, je geeft aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en klikt op ‘voltooien’.

De nu gegenereerde betaallink kan je aan vrienden, kennissen en familieleden geven die jou nog moeten betalen. Het systeem van Bunq is zeer flexibel, de ontvanger kan zelf het verschuldigde bedrag invullen. Wil je het helemaal makkelijk doen, vul dan zelf het bedrag in door de link te modificeren. Een bedrag van 69 euro komt er dan zo uit te zien: bunq.me/jouwlink/69.

Klik/tap voor groter.

Tikkie of Bunq

Welke methode beter is, is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren. Het voordeel van Tikkie is de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van de verstuurde betaallinks. Omdat Bunq niet met een aparte app werkt, heb je die optie niet bij Bunq. Het ontbreken van een app kan daarom zowel een voordeel als een nadeel zijn. Beide diensten werken met alle Nederlandse banken. Niet alle antwoorden op Tikkie zijn overigens een succes gebleken. ING deed in 2016 een poging om een ‘sociale betaal-app’ te lanceren die ongeveer gelijke functionaliteit had. Dat draaide echter al snel uit op een flop.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen