CAT smartphone gaat de ruimte in (en keert veilig terug)
Dat zogeheten rugged smartphones tegen een stootje kunnen wisten we, al was een ruimtereis overleven niet iets dat bij iedereen als eerste op zou komen. Bullitt Group, het bedrijf achter de CAT-smartphones, bewijst overigens dat de telefoons het prima aan kunnen.
In samenwerking met studenten van de University Collegiate School in Bolton (Verenigd Koninkrijk) heeft het bedrijf één van zijn smartphones de ruimte in gestuurd. Een indrukwekkende reis waar de CAT S62 Pro zich uitstekend staande wist te houden.
Smartphone gaat de ruimte in
Om de CAT S62 Pro de ruimte in te krijgen is er gebruik gemaakt van een weerballon. Wat dat betreft was David Akerman, gezien zijn expertise op dit gebied, de uitgelezen man om het project onder toezicht te houden. De smartphone werd aan zo’n ballon gehangen en de twee uur en 25 minuten durende reis kon beginnen.
Na die tijd bereikte de CAT S62 Pro een hoogte van 35,5 kilometer. De smartphone kreeg het daardoor zwaar te verduren en dat had niets te maken met het feit dat het last van hoogtevrees heeft. Wel heeft het te maken met de temperatuur op die hoogte: -30 graden celsius. Het is dan ook logisch dat uitgerekend deze smartphone de ruimte in gestuurd werd.
Niet alleen voor de lol
Het is natuurlijk hartstikke leuk om te zien dat een smartphone de ruimte ingaat, al doen de studenten deze test natuurlijk wel om een andere reden. Het is namelijk algemeen bekend dat technologie, op zulke hoogtes, zwaar onder druk komen te staan. Op deze manier konden de studenten zien hoe elektronica werkt in lagedrukomgevingen en wanneer ze blootgesteld worden aan warmteconventie.
“We werken regelmatig met academische instellingen samen”, zo laat Nathan Vautier (CEO Bullitt Group) weten in het persbericht. “Dat doen we om meer te leren over de wetenschap achter nieuwe innovaties, coatings en constructietechnieken.” Deze informatie kan op zijn beurt weer gebruikt worden om de smartphones als de CAT S62 Pro nog steviger te maken.
Hoe NASA de ISS inzet om brandweer te helpen met intense bosbranden