Vliegende auto met kabels en 4 andere domme fouten in Blade Runner
Hoewel Ridley Scottâs Blade Runner gezien wordt als een waar meesterwerk, is de film zeker niet foutloos. De complexe futuristische setting zorgde, zeker ten tijde van de releasedatum in 1982, voor de nodige continuĂŻteitsfouten in de film. Deze 5 ongemakkelijke fouten kun je spotten in de scifi-klassieker.
In Blade Runner schittert niemand minder dan Harrison Ford, bekend van Indiana Jones en Star Wars, in de rol van Rick Deckard. Hij houdt zich bezig met het opsporen en vernietigen van bio-geĂŻngenieerde wezens die op mensen lijken, de zogenoemde âreplicantsâ. De film is gebaseerd op het scifiboek Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick.
5 domme fouten in Blade Runner (1982)
Dit zijn de domste fouten die we zijn tegengekomen.
#1 Vliegende auto
Een van de eerste goofs in Blade Runner is te zien in een scène aan het begin van de film, waarin een âvliegende autoâ zichtbaar met kabels wordt vastgehouden. In de scène vliegen Deckard en Gaff in hun vliegende auto naar het politiebureau. Als je de kabels eenmaal ziet, krijg je het niet meer van je netvlies.
#2 Verdwijnende verwondingen
Deckard houdt de nodige verwondingen over na een gevecht. De zichtbare kras in zijn wang verdwijnt midden in de scène echter ineens als sneeuw voor de zon. In de Directorâs Cut van Blade Runner is geprobeerd dit te corrigeren, maar er ontstaat daardoor juist een nieuwe fout. Hij dept namelijk al bloed van zijn gezicht voordat het gevecht heeft plaatsgevonden. OngemakkelijkâŚ
#3 Waar is de regen?
Aan het regenachtige einde van Blade Runner zijn de druppels ineens verdwenen. Batty houdt een toespraak met een duif in zijn handen, maar wanneer hij het beest loslaat en deze wegvliegt, is de regenachtige lucht ineens droog. Ergens is dat logisch, want duiven vliegen niet bij slecht weer. In latere versies is er pas digitaal regen toegevoegd aan de scène.
#4 Oude krant
De makers van Blade Runner hadden ogenschijnlijk geen zin om meerdere kranten te regelen voor verschillende scènes, want in het appartement van Leon vindt Deckard een oude, versleten krant die precies dezelfde kop heeft als de nieuwer uitziende krant die hij aan het begin van de film las. Bovendien zit er maar een paar uur tussen de twee scènes.
#5 Verplaatste verwondingen
In Blade Runner zien we niet alleen een onnozele fout waarbij verwondingen verdwijnen, maar ook een fout waarin een verwonding van plek verandert. Wanneer het gezicht van Batty onder het bloed zit na het laatste gevecht met Deckard, zitten de verwondingen over zijn hele gezicht. Een shot later zit de wond ineens vooral bij zijn lip. De verwondingen lijken zo in een klap een stuk minder ernstig.
Hollywood staakt: de grootste films waar je voorlopig naar kunt fluiten