iPhone-gebruikers kunnen niet meteen los met Google Gemini Live
Sinds deze week kunnen we in het Nederlands gebruikmaken van Gemini Live van Google. Jammer genoeg blijkt nu dat mensen met een iOS-apparaat nog een aantal weken moeten wachten.
Gemini Live is sinds 14 november beschikbaar en komt ook uit in het Nederlands. Het is mogelijk om tegen tien verschillende stemmen te praten die worden aangedreven door een AI-bot van Google. Er zijn zowel Nederlandse als Vlaamse accenten, waartussen je als gebruiker kunt kiezen, maar nog niet op de iPhone.
Een woordvoerder van Google meldt dat de release van de Gemini Live-spraakchatbot in het Nederlands voor iOS met een aantal weken wordt uitgesteld. Waarom dat zo is, en op welke datum de bot er wel in het Nederlands komt voor iPhone, meldt de woordvoerder niet.
Dit is waarom je Gemini Live op je iPhone wil
Gemini Live is een soort pratende versie van ChatGPT. Je kunt er van alles aan vragen en er een bijna menselijk gesprek mee voeren. Gesprekken met Gemini Live zouden een stuk soepeler zijn dan met Google Assistent, die we al jaren kennen. Zo kun je de nieuwe bot onderbreken, en uit het niets over iets totaal anders beginnen. Dat kan op Android en op de iPhone.
âMet Gemini Live kun je vloeiende, natuurlijke gesprekken voeren, haast alsof je Gemini aan de telefoon hebtâ, schrijft Google er zelf over in een blogpost. Gemini Live is gratis. In tegenstelling tot verschillende andere Gemini-mogelijkheden heb je er geen betaald Gemini-account voor nodig.
Gemini Live is er als aparte app, maar zit ook ingebakken in verschillende apps van Google, zoals Gmail, Taken en Maps. Het voordeel daarvan is dat de bot je met verschillende zaken kan helpen. âLaat Gemini het lasagne-recept opzoeken dat in je Gmail is toegestuurd, en vraag om de ingrediĂ«nten toe te voegen aan je boodschappenlijstje in Keepâ, zo schrijft Google bijvoorbeeld.
Je kunt de iPhone-app van Gemini Live al wel downloaden. De ondersteuning voor Nederlands zul je dan alleen dus nog missen volgens Tweakers. Het is niet geheel onlogisch aangezien grote techbedrijven eerst kiezen voor talen die veel gesproken worden. Zo komt Apple Intelligence in het begin ook nog niet in het Nederlands uit.