Google zuipt batterij op Android, maar zo is dat makkelijk op te lossen
We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat Android-smartphones vol zitten met apps van Google. Dat is heel leuk en aardig, maar de applicaties vreten flink wat batterij. Gelukkig kun je hier makkelijk én snel wat aan doen.
De apps van Google zijn meestal standaard geïnstalleerd op een Android-toestel. Je kunt ze natuurlijk net zo makkelijk weer verwijderen, maar soms kunnen ze best handig zijn. Met hulp van een paar wijzigingen hoeft dat ook helemaal niet.
Blijf Google de baas op jouw Android dankzij deze tips
Je kunt namelijk door het wijzigen van de machtigingen van je Google-apps al een heleboel winst pakken. Wij nemen alle stappen die je op je Android-toestel moet zetten even met je door.
#1 Stop onnodige Google-apps
Sommige Google-apps heb je vaker nodig dan andere. Applicaties die je niet gebruikt, kun je dan ook beter stopzetten. Dit zorgt ervoor dat je Android minder energie besteedt aan de app, maar je hem wel nog steeds kunt gebruiken.
Ga hiervoor naar de categorie Apps in de instellingen van jouw smartphone. Selecteer de Google-app die je wil uitschakelen en klik op Gedwongen stoppen.
#2 Verwijder de cachegegevens
De cachegegevens van Google nemen een flink deel van de opslagruimte en energie van jouw Android-toestel in beslag. Je bent ze daarom liever kwijt dan rijk.
Om dit probleem op te lossen, ga je wederom naar de categorie Apps in de instellingen van je telefoon. Zoek naar een app naar keuze en kies Opslag. Druk vervolgens op de knop Cache legen.
#3 Update je Google-apps regelmatig
Eens in de zoveel tijd brengt je favoriete zoekmachine een update uit voor zijn apps. Veel van deze updates verbeteren de prestaties van de Google-app. Ze verwijderen bijvoorbeeld bugs die de app vertragen, zodat je Android hier minder energie aan kwijt is. Zorg er dus voor dat je altijd de nieuwste versies te pakken hebt.
Als je een app wil bijwerken, ga je naar de Google Play Store en klik je op Mijn apps en games. Hier zie je een lijst met alle geïnstalleerde apps. Als er een update beschikbaar is, druk je heel makkelijk op Bijwerken.
#4 Schakel automatische synchronisatie uit
Google synchroniseert gegevens in realtime, zelfs als je de apps niet actief gebruikt. Je Android moet hier hard voor werken en dat gaat ten koste van de batterij. Vandaar dat je de synchronisatie beter kunt uitschakelen.
Ga naar de app-instellingen op je Android en kies Accounts. Selecteer vervolgens het Google-account dat je wil wijzigen en schakel de app-synchronisatie uit voor de apps die je niet vaak gebruikt.
#5 Schakel de meldingen op je Android uit
Meldingen van Google-apps zijn soms best irritant en ze verbruiken ook nog eens veel energie. Gelukkig kun je deze meldingen makkelijk uitschakelen.
Ga naar de app-instellingen op jouw Android en klik op de Google-app die je wil wijzigen. Druk vervolgens op Meldingen en schakel de meldingen uit die je niet nodig hebt.
#6 Gebruik batterijoptimalisatie
Android-smartphones worden geleverd met ingebouwde instellingen voor batterijoptimalisatie. Hiermee kun je de levensduur van je toestel opkrikken zonder veel moeite.
Om toegang te krijgen tot deze instellingen, ga je naar de categorie Batterij in de instellingen van je apparaat. Kies daarna voor Batterijoptimalisatie. Hier vind je een lijst met alle apps die je hebt geïnstalleerd Je kunt zelf kiezen welke app moet worden geoptimaliseerd voor de levensduur van de batterij. Dit kan bij elke app, dus je kunt ook een app van Google selecteren.
iPhone of Android nooit meer leeg dankzij deze fantastische Bol-deal