Google Chrome wil domineren en heeft de update om het te bewijzen
Gebruikers van de Google Chrome-browser kunnen rekenen op een flinke prestatieboost, aangezien die zoekresultaten nu sneller ophaalt. Het team achter de browser geeft de omnibox namelijk een update. De zoekresultaten worden vroegtijdig opgehaald wanneer je één van de suggesties in de zoekbalk selecteert.
De omnibox is in feite de url- en zoekbalk binnen Google Chrome. Dat is dus de balk waarin je zoekopdrachten uitvoert en website-url’s invoert. Wanneer je die balk automatisch je zoekopdracht laat aanvullen, dan hoef je geen complete zin of url in te vullen. Dat doet de Chrome-browser dan voor je, op basis van je gebruik.
Google Chrome ontvangt update
Wanneer je die functie inschakelt, dan krijg je een lijst met opties te zien in de omnibox van Google Chrome. Selecteer je vervolgens één van die voorgestelde resultaten, dan laadt Chrome heel snel de resultaten. Volgens Google gebeurt dit nu toe 500 milliseconden sneller dan voorheen. Google Zoeken moet dan wel je standaard zoekmachine zijn.
Daarnaast heeft Google nog een handige update voor Linux- en Chrome OS-gebruikers in petto. Met de release van versie m92 en m93 zorgt Google ervoor dat de Chrome-browser minder geheugen vreet op apparaten met Linux- en Chrome OS aan boord. Ook gaan de prestaties er een beetje op vooruit.
Andere updates voor de browser
Dit is in navolging op een soortgelijke update die Google eerder uitbracht voor Android- en Windows-apparaten. Op die apparaten gebruikt de browser nu tot 22 procent minder geheugen en is die tot negen procent sneller. Op Chromebooks is er sprake van vijftien tot twintig procent minder werkgeheugengebruik.
Google Chrome brengt functie terug naar Android die je te lang hebt gemist
Verder is het zo dat het programma veel sneller afsluit dan voorheen. Dat komt doordat de zoekmachinegigant een cache verwijderde. Het betreft een lokale cache die het opstarten versnelde. Echter, door de extra code werd het programma complexer en duurde het afsluiten langer. Dit is nu dus niet meer het geval.