Hoe je nog meer op benzine kunt besparen door Google Maps
Google maakt via zijn eigen blog bekend dat Google Maps in Europa binnenkort ecovriendelijke routes gaat aanbieden. Daarmee wordt het voor auto-eigenaars mogelijk waarschijnlijk wat meer te besparen op de kosten voor benzine en andere energiebronnen. Bijna veertig landen in Europa kunnen de update verwachten.
Wanneer de update arriveert, dan kun je als auto-eigenaar binnen de Google Maps-app aangeven wat voor type auto je hebt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten: auto’s die rijden op benzine, diesel of elektriciteit. En natuurlijk kun je ook hybride selecteren. Vervolgens kan de app je helpen op basis van die informatie.
Ecovriendelijke route in Google Maps
Per route kan Google Maps namelijk laten zien hoeveel energie of benzine je verbruikt. Mocht de meest ecovriendelijke route niet de snelste optie zijn, dan kun je die uiteraard alsnog selecteren. Wat ook goed is om te weten: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor mobiele apparaten en dus (nog) niet op het web.
Google rolde deze functie vorig jaar al uit in de Verenigde Staten. Maar nu zijn Frankrijk, Ierland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië – en jawel – Nederland en België aan de beurt. Het is een prima optie voor wanneer je wat tijd over hebt en het niet erg vindt om een andere route te nemen. Geld kunnen besparen – zeker op benzine – is altijd welkom.
Hoe pas je de route aan?
Wanneer je de update voor Google Maps hebt geïnstalleerd, kun je op de volgende manier je route-informatie aanpassen.
- Open de app en vul je bestemming in, zoals je dat altijd doet.
- Druk nu rechts op de drie puntjes in beeld, voor menu-opties.
- Tap nu op route-opties.
- Op deze pagina zie je een kopje staan waarmee je kunt aangeven dat je graag van routes gebruikmaakt die efficiënt met energie omgaan.
- Tap ook even op het kopje waarmee je je motortype selecteert.
- Kies hier het type voertuig uit dat je hebt.
En dat is het, eigenlijk. In dit artikel staat ook een gifje waarop je de stappen ziet staan. Dat gifje, afkomstig van Google, is in het Engels; in de Nederlandse versie van de app is de bewoording natuurlijk anders.