Google Maps ziet door de bomen het bos en weet het vuur te vinden
Google Maps heeft nieuwe functies waardoor het gemakkelijk is wildvuren, boomlagen en locaties zonder geldig adres te vinden. Met de nieuwe functionaliteiten moeten gemeenschappen “veiliger, duurzamer en meer vindbaar worden”. De optie voor het ontdekken van wildvuren rolt Google deze week wereldwijd uit.
De nieuwe informatielaag toont grote wildvuren waarvoor je moet evacueren, over heel de wereld. Rode vlekken en punaise tonen aan waar het vuur is en in hoeverre het zich verspreidt. Door daarop te tappen, zie je meer info over de hoeveelheid verbrandde hectare en in hoeverre het vuur reeds onder controle is.
Nieuwe functies voor Google Maps
De speciale kaart krijgt elk uur een update en gebruikt informatie van satellietbeelden. Er kleeft wel een nadeel aan deze functie voor Google Maps. Je krijgt alleen nieuwe info over branden wanneer er internet is. En als zo’n brand het internet platlegt, dan heb je dus een extra probleem, aangezien je geen updates ontvangt.
De andere twee functies moeten lokale overheden helpen met het inrichten van een omgeving. Denk dan aan een tool waarmee bepaald wordt waar extra bomen nodig zijn. Extra bomen plaatsen is goed voor mens en milieu, aangezien ze kunnen helpen bij het voorkomen van oververhitting. In 2022 komt deze functie naar nog eens honderd steden toe, over heel de wereld. De laag weergeeft hoe het gesteld is met de boomdichtheid in een stad.
Geen officieel adres hebben
Omdat niet iedereen standaard een officieel adres heeft (in sommige delen van de wereld), hebben hulpdiensten en pakketdiensten soms moeite met het vinden van mensen. Google wil dit probleem oplossen middels een nieuwe app, genaamd Address Maker. Zo kunnen overheden en bedrijven zelf een adresbestand aanmaken en integreren met Google Maps, zodat iedereen gevonden kan worden die gevonden moet worden.
Google Maps krijgt eindelijk de feature waar automobilisten van dromen
Address Maker maakt gebruik van Plus Codes. Met een Plus Code kan iemand zijn locatie delen middels een code die bestaat uit zes tekens, in plaats van een adres. Ondanks het feit dat de code aan locatie aangeeft, kan de kaartenapplicatie niet altijd een route uitstippelen. Maar met een beetje wegenkennis kan een hulpdienst of koerrier dus wel iemand bereiken die afgelegen woont.