Google Maps laat je nu nog makkelijker je bestemming vinden
Als je ergens naartoe moet en wil weten waar het precies is, gebruik je waarschijnlijk Google Maps. Dat wordt nu nog makkelijker.
Waarschijnlijk gebruik je Google Maps als voor het navigeren in de auto naar een bepaalde bestemming. De website is echter net zo handig. Zo zie je in een oogopslag waar je ergens moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde winkel die je zoekt waar je normaal nooit komt, of als je een hotel zoekt tijdens jouw vakantie die een beetje centraal ligt. De website wordt nu nog toegankelijker.
Meerdere locaties in Google Maps
Soms kan Google Maps ook echt heel irritant zijn. Als je verschillende locaties wil vergelijken moet je soms heen en weer tussen de locatie met je cursor, of moet je meerdere tabbladen openen. Tijdens een nieuwe test is dat echter niet meer nodig en komt het met een functie waar je al heel lang op wacht.
In deze nieuwe versie van Google Maps is het mogelijk om plaatsen tijdelijk op te slaan, meldt XDA Developers. Deze komen dan onderaan je scherm te staan. Het nadeel is echter dat nog niet iedereen gebruik kan maken van deze test. Als je een van de gelukkigen bent, zie je een blauwe knop staan met de tekst “Dock to bottom”. Deze knop vind je naast de vergroting van een plaats waarop je klikt. Hiermee selecteer je de plaats die je wil toevoegen om te onthouden.
Waze sinds dit weekend dé app voor mensen met een elektrische auto
Zo werkt het
Als je eenmaal een plaats hebt toegevoegd zie je een balk verschijnen aan de onderkant van je scherm. Hierin kun je zoveel plaatsen toevoegen als je zelf wil. Hierdoor wordt het veel makkelijker om tussen verschillende plaatsen te scrollen. Het is ook mogelijk om plaatsen uit de balk te verwijderen. Dat doe je door op het kruisje te drukken.
Zoals gezegd is dit nog een test, wat betekent dat niet iedereen de functie nog kan gebruiken. Hopelijk voegt Google Maps deze feature alsnog snel toe, want het maakt zoeken naar bijvoorbeeld een goed hotel veel makkelijker. Het kan echter ook zo zijn dat Google deze functie verwijdert als het merkt dat niet veel gebruikers geïnteresseerd zijn deze functie. Ons lijkt het echter een blijvertje.