Google eert Japanse plakkerige ballen met verslavend verborgen spelletje
We weten allemaal dat Google goed is in het vieren van jubilea door middel van verborgen pareltjes binnen zijn zoekmachine. De een komt door middel van een zogeheten Doodle, de ander vind je terug in de zoekresultaten. Wat die laatste betreft is het deze week weer raak.
Het is namelijk twintig jaar geleden dat de game Katamari officieel verscheen. Een icoon werd het spelletje niet, maar het wordt door veel gamers wel gezien als een absolute cultklassieker. De titel is in ieder geval groot genoeg voor Google om er een verborgen spelletje van te maken.
Google eert cultklassieker met verborgen spelletje
Laat de baas het niet zien, maar het kan zijn dat jij je deze maandagmiddag dood verveelt. Wat dat betreft heeft Google dus iets leuks voor je om de middag een klein beetje glans te geven: een verborgen spelletje in de zoekmachine.
Ter ere van het twintigjarige jubileum heeft Google een spelletje ontworpen dat sterk geïnspireerd is door Katamari. De Japanse game, met een pittig leuk balletje in de hoofdrol, verscheen in 1993. Het doel was om met een balletje allerlei objecten op te rollen. Spelen met plakkerige ballen, dus.
Klinkt misschien niet heel erg interessant, maar het was wel degelijk een succes. De reden: het was zo verslavend als de neten. Iets wat Google, met zijn verborgen game, uitstekend heeft weten na te bootsen.
Zo speel je het
Om het verborgen spelletje te vinden, heb je natuurlijk de zoekmachine van Google nodig. Daar zoek je vervolgens op de term Katamari. Bovenaan het scherm tref je een klein, stuiterend Katamari-balletje aan. Zodra je dit icoontje aanraakt, begint het spel.
Op je Mac of Windows-pc gebruik je de pijltoetsen om de zoekresultaten op te slokken. Woorden en afbeeldingen blijven aan het plakkerige balletje hangen, net zo lang tot je alles binnen hebt. Op je iPhone of Android-telefoon beweeg je het toestel om de bal te bedienen.
Hoewel het spel niet heel interessant of moeilijk klinkt, willen we je toch uitdagen om het eens te proberen. Google is goed in dit soort dingen en heeft ook van dit specifieke eerbetoon weer een pareltje gemaakt.