International Space Station: zo heb je het ruimtestation nog nooit gezien
Het is al tof om het International Space Station van binnen te zien. Maar met deze video zie je meer dan je toe nu toe gezien hebt. De Franse astronaut en tevens huidige bewoner van de ISS Thomas Pesquet maakte een kortdurende 360-graden-video van zijn verblijfplaats. De video is sinds deze week in z’n geheel op YouTube te zien.
In de video neemt de astronaut je mee van de Node 3-module (genaamd Tranquility) van het internationale ruimtestation, tot aan Europa’s Columbus-laboratorium. Tijdens de korte rondleiding zegt Pesquet dat je je helemaal “kunt onderdompelen in deze unieke rondvlucht door de orbitale buitenpost van de mens”.
Zweef mee door de International Space Station
Omdat het een 360-graden-video betreft, sleep je tijdens het zweven de camera naar verschillende punten. Zodoende bekijk je de video meerdere keren en zie je telkens iets nieuws voorbijkomen. Je krijgt een fijne blik op het interieur. Is dit dus helemaal je ding, check dan snel de video die hieronder staat.
Het verrast waarschijnlijk niemand, maar het International Space Station bulkt van de technologie. Niet alle technologie is wellicht even modern, maar dan nog is dit een imposante vertoning. Het internationale ruimtestation zweeft met een snelheid van meer dan 400 kilometer per uur boven de aarde. Dat gebeurt al ruim twintig jaar lang.
Zes maanden aan boord
Astronaut Pesquet keert binnenkort terug op aarde. Hij was zes maanden lang aanwezig op het International Space Station. Dit was voor hem de tweede keer in vijf jaar tijd. Desondanks zal het voor de man even wennen zijn wanneer hij weer voet op aarde zet. Hij moet namelijk weer wennen aan de zwaartekracht.
NASA’s toekomstvisie is een geweldig script voor een Sci-Fi film
Tijdens zijn verblijft op het internationale ruimtestation, maakte hij verschillende video’s. Zo probeert hij geïnteresseerd op de hoogte te houden van zijn werkzaamheden op het ruimtestation en probeert hij bij andere mensen interesse op te wekken voor het werk dat nu in de ruimte plaatsvindt.