Apple maakt iPhone 15 door geheime update opeens heel stuk duurzamer
Apple heeft in het diepste geheim de iPhone 15 aanzienlijk verbeterd. De batterij van de smartphone gaat nu twee keer langer mee dan bij zijn voorganger.
Wie de iPhone 15 onlangs heeft aangeschaft, wil waarschijnlijk weten dat zijn smartphone in het diepste geheim een stuk beter is geworden. Apple heeft de batterij van het toestel opeens een stuk beter gemaakt.
De batterij van de smartphone gaat vanaf nu namelijk twee keer zo lang mee als bij zijn voorgangers het geval was. Waar die 500 volledige laadcycli kon doorlopen, is het model van september vorig jaar in staat om 1000 laadcycli aan te kunnen. Ideaal nieuws voor iedereen die drie tot vier jaar met zijn iPhone doet.
Batterij iPhone 15 twee keer langer mee
Hoewel we als gebruikers vaak kijken naar hoelang een batterij op een enkele lading meegaat, is het ook van belang hoe het gesteld is met de daadwerkelijke gezondheid van de batterij. Dit bepaalt, voor een groot deel, hoelang een telefoon daadwerkelijk meegaat.
In het geval van de iPhone 15 is dat, volgens een Amerikaans ondersteuningsdocument van Apple, dus 1000 oplaadcycli. Het Engelse document is op 20 februari bijgewerkt door Apple, terwijl het Nederlandse document de nieuwe informatie nog niet vermeldt.
Het lijkt er dus sterk op dat Apple, achter de schermen, wijzigingen heeft doorgevoerd om de iPhone 15 langer mee te laten gaan. Twee keer zo lang, gezien de iPhone 14 is berekend op “slechts” 500 cycli.
Betekent dit dat je volgens Apple de iPhone 15 1000 keer kunt opladen voordat hij het begeeft? Nou, dat ligt er een beetje aan.
Wat is volgens Apple een cycli?
Ja, je kunt de iPhone 15 dus in zijn geheel duizend keer opladen voordat de batterij het begeeft. Maar die 1000 keer is wel berekend op een volledige lading, van nul naar honderd procent.
De keren dat jij je iPhone van begin tot eind helemaal oplaadt zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. De kans dat jij bij 25 procent batterij je smartphone aan de lader hangt is vrij groot, maar betekent dus wel dat je slechts 75 procent hebt verbruikt.
Apple rekent een cyclus dan ook op het moment dat de eerste 25% van je nieuwe lading is verstreken. Hierdoor kan het dus twee dagen duren voordat een enkele cyclus is gepasseerd.
Op die manier kan de iPhone 15 dus duizend keer worden opgeladen, om ervoor te zorgen dat de batterij nog op 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft opereren.
iPhone 15 of ouder: hoe check ik de gezondheid?
Hoe hoger het percentage van de maximumcapaciteit van je iPhone-batterij, hoe beter je smartphone er dus aan toe is.
Om dat te kunnen checken volg je de volgende stappen:
- Ga naar Instellingen
- Kies voor Batterij
- Selecteer Batterijconditie en opladen
Het percentage dat achter het kopje maximumcapaciteit staat is het percentage dat je iPhone 15 of ouder nog heeft.
Apple maakt het makkelijker met iOS 17.4
In de betaversie van iOS 17.4, het volgende besturingssysteem voor onder andere de iPhone 15, maakt Apple het checken van de batterijpercentage echter iets makkelijker en duidelijker.
Vanuit de batterij-instellingen wordt het je direct duidelijk gemaakt of de huidige status van de batterij normaal is of juist niet. Zo weet vrijwel elke gebruiker of het tijd is om de batterij te vervangen of niet.
Als je toch alle details wilt bekijken, kun je verder klikken om ze te bekijken.
@wantnl Geheime knop op je iPhone 🤯 #iphone #apple #iphonetrucje #iphonehack #iphonetipsandtricks
iPhone 15 betekent dus geen iPhone 16?
De tijd dat we elk jaar onze telefoon moeten vervangen, is al lang voorbij. Zelfs het moment waarop we elke twee jaar een overstap maken, is verleden tijd. Dus wie een iPhone 15 heeft gekocht, kan de iPhone 16 eigenlijk links laten liggen.
Maar in het kader van duurzaamheid is het nu erg aantrekkelijk om zelfs de twee modellen daarna over te slaan en pas bij de iPhone 19 weer te overwegen om over te stappen.
Tenzij je enthousiast wordt van alles wat we tot nu toe verwachten van de iPhone 16. Maar dat laat ik aan jou over, nadat je het onderstaande artikel zelf op je gemak hebt gelezen: