iPhone en Android dicht bij elkaar, maar deze 5 dingen doe je alleen bij Apple
Bij het kiezen van je volgende smartphone is de eerste vraag steevast of je een iPhone of een Android moet kopen. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen.
De verschillen tussen beide fabrikanten wordt de laatste jaren echter kleiner. Ze kijken zo nu en dan bij elkaar af en nemen features van elkaar over. Apple heeft bijvoorbeeld meer gebruikersaanpassingen toegevoegd aan iOS. Android-fabrikanten hebben op hun beurt een paar heerlijke iPhone-applicaties geïmplementeerd, waaronder LumaFusion.
Deze 5 dingen heb je alleen op een iPhone en niet op Android
Dit betekent zeker niet dat de apparaten identiek zijn. Sterker nog: we kunnen een hele lijst voor je maken vol met functies die alleen op een iPhone te vinden zijn. We hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.
#1 FaceTime
De feilloze en eenvoudige integratie van FaceTime met iOS is groot pluspunt aan de unieke belapp van Apple. Eentje waar Android erg jaloers op is.
Google heeft over het algemeen een probleem met videobel-apps. Er zijn namelijk twee opties waar Android-gebruikers uit kunnen kiezen: Google Meet en Google Duo. Beiden zijn alleen niet populair en werken niet optimaal, waardoor veel gebruikers opties van derden kiezen. Bijvoorbeeld WhatsApp of Skype.
#2 Achtergronden uit een afbeelding verwijderen in één klik
Recente modellen van de iPhone hebben krachtige processors waardoor ze naadloos werken met AI-tools. Dat op zich is niets unieks. Android-smartphones hebben ook AI-verwerking, bijvoorbeeld bij de Google Lens. Wat wél uniek is voor iPhone is de geweldige functie: Photo Cutout.
Deze functie verschijnt als je op een afbeelding je vinger ingedrukt houdt op een bepaald object. Je iPhone snijdt dan uit zichzelf het object uit de foto, waarna je het razendsnel met al je vrienden kunt delen. Het is een snelle manier om de achtergrond uit een foto te verwijderen, maar dit gaat niet altijd even netjes. Mensen en dieren werken het beste.
#3 iMessage
iMessage is een geweldige berichtenapp, beschikbaar voor alle iPhone-gebruikers. In tegenstelling tot SMS heeft deze berichtendienst end-to-end encryptie, zodat derden niet met je mee kunnen lezen. Iets waar Android flink jaloers op is.
De app gaat veel verder dan alleen chatten. Zo kun je deelnemers aan groepschats taggen, handgeschreven notities verzenden, je locatie delen met vrienden en familie, bedragen overmaken en games spelen.
#4 SharePlay
Met FaceTime kun je bellen met vrienden en familie, maar SharePlay maakt het mogelijk om tijdens deze gesprekken allerlei soort media te laten afspelen. Je kan bijvoorbeeld samen films en series kijken of muziek luisteren.
Apple-gebruikers kunnen de fragmenten starten terwijl ze al bezig zijn met een FaceTime-gesprek. Dit wordt vervolgens gesynchroniseerd op de schermen van iedereen in het gesprek. Op die manier kijken ze tegelijk naar dezelfde content.
#5 Betere beveiliging op een iPhone dan een Android
iPhone-gebruikers zijn over het algemeen een minder groot doelwit voor hackers dan Android-gebruikers. De nieuwe beveiligingsupdates van Android smartphones komen namelijk op een vrij laag tempo vergeleken met die van Apple.
Daarbij is de App Store een stuk veiliger dan de Play Store. Elke app in de App Store wordt geïnspecteerd op malware en beveiligingsproblemen. Googles Play Store doet dit ook, maar op een veel minder strenge manier. Hierdoor komt het vaak voor dat beveiligingscontroles mislukken en grimmige apps van derden toch in de Play Store terecht komen.
Android haalt met LumaFusion één van populaire iPhone-apps in huis