5 redenen om (niet) voor Apple’s Smart Battery Case te kiezen
Er zijn een boel hoesjes met batterij voor je iPhone te koop. Apple heeft ook een eigen zogenoemde Smart Battery Case, maar moet je voor een goedkope battery case gaan of toch die van Apple nemen? Hier zijn vijf redenen om (niet) voor de Apple Smart Battery Case te kiezen.
Smart Battery Case opladen via Lightning
Een battery case is er natuurlijk om je iPhone op te laden, maar de case zelf zal ook opgeladen moeten worden. Apple’s case is een van de weinige hoesjes met accu die ook via Lightning opgeladen kan worden, net als je iPhone. Zo hoef je geen extra kabel aan te schaffen of aan het meebrengen van een extra kabel te denken. Alternatieven moeten vaak via MicroUSB opgeladen worden.
Ondersteuning voor draadloos opladen
Apple’s Smart Battery Case heeft ook ondersteuning voor draadloos laden. Dat is zeldzaam. Andere hoesjes blokkeren vaak niet alleen het draadloos laden van je telefoon, maar kunnen ook alleen met een kabel opgeladen worden. Met die van Apple kan je toestel altijd opgeladen worden. Of dat nu via een Lightning-kabel of op een draadloze lader is.
(Alleen de case voor de iPhone XS/XS (Max) en XR ondersteunt draadloos laden. Die voor de iPhone 6/6s en 7 niet)
Gebruiksgemak en ondersteuning in iOS
De hoes van Apple is de enige met directe ondersteuning in iOS. Dat wil zeggen dat je vanaf het lockscherm of berichtenscherm op je iPhone kunt zien hoe vol de case nog is. Het staat direct onder hoe vol de batterij van je toestel zelf is.
Je iPhone weet bovendien dat hij in de case zit en niet op een lader is aangesloten. Daardoor worden geen zware taken zoals het indexeren van foto’s of maken van een back-up naar iCloud gestart. Bij een case van een andere fabrikant is dat wel zo, want de iPhone kan geen onderscheid maken tussen een battery case en aangesloten zijn op de lader. Het gebruiksgemak gaat verder: de hoes van Apple hoeft niet handmatig in- en uitgeschakeld te worden. Hij zal zorgen dat je toestel altijd vol is en als de case leeg is, begint de accu van je iPhone pas te werken.
Weinig capaciteit voor je euro
Zoals alles bij Apple komt gebruiksgemak met een prijs. De Smart Battery Case kost € 119,- (iPhone 6/6s/7) of € 149,- (XS/XS Max/XR) en dat is in veel gevallen duurder dan een variant van een ander merk. Als je maximale capaciteit voor je euro wil hebben, is dit geen goede koop.
Om te zorgen dat je toestel niet al te veel op de “Klokkenluider van de Notre Dame” lijkt, heeft de Smart Battery Case ook geen enorm grote accu. Apple meldt nergens de capaciteit in mAh, maar we hoe lang je toestel extra meegaat met de case. Dit zijn de cijfers:
- iPhone 6: 11 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 9 uur extra video afspelen.
- iPhone 6s: 11 uur extra gesprekstijd, 8 uur extra internetgebruik en 9 uur extra video afspelen.
- iPhone 7: 12 uur extra gesprekstijd, 10 uur extra internetgebruik en 13 uur extra video afspelen.
- iPhone XS: 13 uur extra gesprekstijd, 9 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen.
- iPhone XS Max: 12 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 10 uur extra video afspelen.
- iPhone XR: 14 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen.
Stofjesmagneet en slijtage
Als je graag hebt dat je accessoires er op dag 365 van gebruik nog zo uitzien als op de eerste dag, heb je aan Apple’s Battery Case een slechte koop. De witte variant verkleurt erg snel, vooral als je ‘m vaak in de broekzak van jeans bewaart. Het zal dan een bijzonder wit/blauw kleurtje worden. De zwarte variant is een stofjesmagneet en zal snel grijs zien van de stofjes die aan het siliconen materiaal gaan hechten.
- Bekijk de smart battery case in de Online Apple Store.