Petitie om Jeff Bezos niet uit de ruimte terug te laten komen
Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld, maar dat betekent niet dat hij de meest geliefde persoon is. Hij mag van veel mensen dan ook naar maan lopen, als hij maar niet terugkomt.
Jeff Bezos gaat de ruimte in. De Amazon-topman maakte eerder via Instagram bekend om samen met zijn broer deel te nemen aan de eerste bemande ruimtevlucht van zijn bedrijf Blue Origin. Deze vindt op 20 juli plaats. Veel mensen zien hem liever niet terugkomen.
Kritiek op Jeff Bezos
De petitie verscheen twee weken geleden op de website Change.org en is inmiddels al 115.000 keer ondertekend. De actie is gestart door iemand met de naam Ric G. Hij schrijft erbij: “Miljardairs horen niet te bestaan op aarde of in de ruimte. Maar als ze het laatste besluiten, moeten ze daar blijven.”
In een eerdere tekst schreef hij al zijn motivatie: “Jeff Bezos heeft zich gekroond tot rijkste man van de wereld, en die kroon draagt hij met trots. Hij is aantoonbaar zowel fiscaal als emotioneel los van de wereld. Niet alleen van de mensheid, maar ook wat ons menselijk maakt. En nu probeert hij de aarde te verlaten via een persoonlijk gefinancierde raket. Een middel dat ooit was voorbehouden aan ontwikkelde landen en hun mensen om hen te verenigen in het realiseren van een nobeler streven: “Inspireren en dienen en de kwaliteit van het leve op aarde te verbeteren.”
Dit bericht bekijken op Instagram
Weinig belasting betalen
Zoals je ziet ligt Jeff Bezos bij veel mensen onder vuur. Dat is niet zo gek, omdat eerder deze maand naar buiten kwam dat de rijkste mensen ter wereld nauwelijks belasting betalen. Zo hoefde Bezos tussen 2014 en 2018 gemiddeld maar 0,98 procent belasting te betalen. Dat terwijl zijn bedrijf Amazon veel kritiek krijgt op de arbeidsomstandigheden van mensen die in distributiecentra van het bedrijf werken.
Naar de ruimte met Blue Origin
Bezos trekt zich vermoedelijk niet veel van de kritiek aan. Hij haat met de herbruikbare New Shepard-raket de ruimte in. Op 100 kilometer hoogte wordt de capsule losgekoppeld van de booster en kan hij van het uitzicht genieten. Voor de laatste plaats aan boord hield het bedrijf een veiling. De hoogste bieder betaalt 28 miljoen dollar om mee te mogen.