LinkedIn wederom de sjaak: 700 miljoen gegevens op straat
LinkedIn is opnieuw het slachtoffers van hackers. De gegevens van ruim 700 miljoen gebruikers ligt nu op straat.
LinkedIn lijkt regelmatig het slachtoffer van hackers te zijn. We zien vaker dan ons lief is berichten over gegevens die in handen zijn geval van hackers. Nu is het weer zover: 700 miljoen mensen zijn nu het slachtoffer.
LinkedIn opnieuw het slachtoffer van een hack
In april kwam al het nieuws naar buiten dat de gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers op straat lag. Deze data werd aangeboden op een hackersforum. Vandaag is het weer zover. Nu biedt een andere hacker informatie aan van 700 miljoen gebruikers. Deze advertentie staat online sinds 22 juni, meldt RestorePrivacy.
Om te zien dat het menens is, heeft de hacker al een sample van 1 miljoen LinkedIn-gebruikers online gezet. Uit onderzoek van RestorePrivacy blijkt dat deze informatie bestaat uit namen, gebruikersnamen, e-mailadressen, telefoonnummers, geslachtsinformatie, fysieke adressen, geo-locaties, ervaring en andere social media-accounts en gebruikersnamen.
Gegevens van 700 miljoen gebruikers
De hacker claimt dat het de gegevens van 700 miljoen mensen in handen heeft. In totaal heeft het platform 756 miljoen gebruikers. Grote kans dus dat jouw informatie erbij zit als je het platform gebruikt.
RestorePrivacy heeft ook contact met de hacker opgenomen en gevraagd hoe hij de gegevens heeft verzameld. Volgens hem komt het door een lek in de LinkedIn Api.
Een woordvoerder van LinkedIn laat Want het volgende weten: “Terwijl we dit probleem nog steeds onderzoeken, geeft onze eerste analyse aan dat de dataset informatie bevat die van LinkedIn is gehaald, evenals informatie die is verkregen uit andere bronnen. Dit betreft geen LinkedIn-datalek en ons onderzoek heeft uitgewezen dat er geen persoonlijke gegevens van LinkedIn-leden zijn vrijgegeven. Het scrapen van gegevens van LinkedIn is een schending van onze Servicevoorwaarden en we werken er voortdurend aan om ervoor te zorgen dat de privacy van onze leden wordt beschermd.”
Dit moet jij doen
Mocht je LinkedIn gebruiken, dan is het dus belangrijk dat je jouw inloggegevens wijzigt. Overigens niet alleen voor het medium zelf, maar ook die van andere websites waarbij je hetzelfde wachtwoord gebruikt. Het is dan ook verstandig om een password manager te gebruiken. Deze dienst zorgt ervoor dat je bij elke site een ander wachtwoord gebruikt. Zo hebben hackers geen toegang tot je andere accounts. Er zijn verschillende programma’s voor. Hieronder hebben we er vijf voor jou op een rijtje gezet.
https://www.want.nl/5-password-managers-wachtwoorden-veilig-2020/