Dit is de meest gebruikte app van OpenAI-baas Sam Altman (en het is geen ChatGPT)
Sam Altman is de grote baas van OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT. Je zou dan ook verwachten dat de chatbot de favoriete app is van de CEO. Maar nee, er staat een andere app op de eerste plaats.
Bill Gates is een van de bekendste gezichten uit de techwereld. Hoewel de oprichter van Windows geen CEO meer is van het bedrijf, roert hij zich nog steeds in de huidige techwereld met zijn eigen podcast. Een echte aanrader, overigens, als je alle afleveringen van Freakin’ Nerds hebt beluisterd.
In de meest recente aflevering was Sam Altman te gast. Wat volgt is een interessant gesprek over tech en AI, maar ook komen de favoriete apps van Altman aan bod.
ChatGPT is niet de favoriete app van Bill Gates en Sam Altman
Laten we eerst beginnen bij de favoriete app van Bill Gates om de spanning een beetje op te bouwen. Deze ligt echter erg voor de hand. De Microsoft-oprichter gebruikt het meest Outlook. Tja, je eigen kindjes zijn altijd de liefste, zullen we maar zeggen. “Ik ben van de oude stempel,” zegt Gates erover. “Die of de browser. Ik haal mijn nieuws van het internet.”
Bij Sam Altman is het een stuk verrassender. “Ik zou willen dat ik ChatGPT zou kunnen zeggen,” grapt de OpenAI CEO. Maar het is dus iets anders.
Nee, Sam Altman zit niet de hele dag op ChatGPT. Zijn meest gebruikte app is Slack. “Ik gebruik het de hele dag. Zelfs veel meer dan e-mail.” En dat is opvallend te noemen, aangezien Microsoft voor 49 procent eigenaar is van moederbedrijf OpenAI. Microsoft Teams zou dus meer voor de hand liggen.
Maar ook de tweede plaats is ChatGPT niet te vinden. Die eer gaat naar iMessage. Het is de berichtenapp die je op Apple-apparaten zoals een iPhone vindt.
AI als gespreksonderwerp
Natuurlijk gaat het gesprek tussen Sam Altman en Bill Gates vooral over ChatGPT en AI. Zo bespreken de twee de zorgen over AI en hoe mensen ermee omgaan.
“Elke technologische revolutie is sneller geworden en dit zal veruit de snelste zijn. Dat is het deel dat ik potentieel een beetje eng vind. De snelheid waarmee de samenleving zich zal moeten aanpassen, zal de arbeidsmarkt veranderen,” vertelt Sam Altman.