Thaise Netflix-serie treedt in voetsporen van La Casa de Papel en Squid Game
Squid Game en La Casa de Papel hebben gemeen dat ze in hun tijd de populairste niet-Engelse serie op Netflix waren. Een Thaise serie doet dat nu dunnetjes over.
Regelmatig komen er series bovendrijven op Netflix waarvan je nog nooit hebt gehoord en die ineens een wereldhit zijn. Denk bijvoorbeeld aan La Casa de Papel en Squid Game. Master of the House kunnen we daar nu aan toevoegen.
Master of the House staat helemaal bovenaan in het lijstje met populairste niet-Engelstalige series van dit moment. Een flinke prestatie als je ziet hoeveel internationale content Netflix tegenwoordig maakt.
Master of the House doet Squid Game na op Netflix
Master of the House staat niet zomaar bovenaan. Het is in de Netflix Top 10 verschenen in 63 landen. Ook in Nederland wist de serie een plaats te veroveren, al is die nu weer uit de lijst verdwenen.
In verschillende landen staat Master of the House al een lange tijd aan de top. Zo is het al een week de meest bekeken serie in Polen. Zelfs in de Verenigde Staten, het land van veel series en films, staat het al een week in de top 10. Net zoals Squid Game weet ook deze serie veel mensen te bereiken.
Leuk dat Master of the House het zo goed doet, maar misschien heb je geen enkel benul waar de Netflix-serie precies over gaat. De serie centreert zich op een extreem rijke diamanthandelaar die tijdens zijn verjaardag aan zijn familie vertelt dat hij is getrouwd met een van zijn dienstmeisjes. Hij wil zijn vermogen aan haar nalaten.
Niet veel later valt hij van het balkon en overlijdt. Dit zorgt voor een enorme machtsstrijd tussen zijn nieuwe vrouw en zijn teleurgestelde familieleden die de erfenis mislopen. Dat klinkt dus als een typische serie vol spanning.
Een typisch Thaise serie
De makers van Master of the House willen niet alleen indruk maken met het verhaal op Netflix. Thailand is een diep conservatieve samenleving met een hiërarchische cultuur. Dit proberen zij ook te laten zien en te versterken in de serie om het tegelijkertijd aan te kaarten. Iets wat je ook zag bij Squid Game, waar juist de Koreaanse cultuur werd uitvergroot.
Daarnaast is er ook nog iets anders typisch Thais aan deze Netflix-serie. Het is een beetje gemaakt in een soap-stijl uit het land, maar dan met veel meer wreedheid en een ultieme machtsstrijd.
Het is zeker niet de eerste Thaise serie die een succes is op Netflix. Eerder waren er al producties te vinden als Hunger, Delete en Ready, Set, Love. Wil je weten of de serie wat voor jou is? Hij staat nu op Netflix.
Apple TV+ gaat Netflix mogelijk achterna met impopulaire maatregel