Waarom een Amerikaanse Squid Game op Netflix een belachelijk plan is
Er dwalen geruchten rond over een Amerikaanse remake van de populaire Netflix-serie Squid Game. Maar dat is geen goed plan en dit is waarom.
Squid Game is een Zuid-Koreaanse serie die gemaakt is voor Netflix. De serie volgt 456 mensen die meedoen aan een spel om geld te verdienen, maar het spel is wat gruwelijker dan dat ze dachten.
De serie uit 2021 was al heel snel een wereldwijd succes. Het werd Netlfix meest bekeken serie in maar liefst 94 verschillende landen. Nu dwalen er geruchten rond over een Amerikaanse remake van de serie, maar dat is een heel slecht plan.
Squid Game seizoen 2 op Netflix
Ten eerste is het tweede seizoen van de Netfix-serie Squid Game al onderweg, dit weten we zeker. Het is dus onlogisch om een remake te maken van de serie, als het tweede seizoen nog uit moet komen.
Het einde van het eerste seizoen van Squid Game onthulde dat de maker van Squid Game onderdeel is van een grotere wereldwijde operatie. De VIP’s die op de spelers gokken komen uit de hele wereld, en er werd gezegd dat de Koreaanse editie heel goed was dat jaar. Dit geeft aan dat het spel ook in andere landen bestaat.
Hwang Dong-Hyuk, de maker van de Netflix-serie heeft ook laten weten dat hij geïnteresseerd zou zijn in het verkennen van de thema’s van zijn serie in andere landen. Armoede bestaat natuurlijk niet alleen in Zuid-Korea. De kans is dus groot dat seizoen twee ook naar andere landen gaat kijken, zoals Amerika.
Toegevoegde waarde
Verder zou een Amerikaanse versie van Squid Game niet heel veel toevoegen. Het is al een super populaire serie op Netflix in de hele wereld, inclusief de Verenigde Staten. Bijna iedereen heeft de serie al wel gezien. Een remake zou betekenen dat mensen hetzelfde verhaal, voor de tweede keer zouden kijken.
Ook zou een Amerikaanse variant van de Netflix-serie zorgen voor onnodige competitie. Het was een logische stap geweest als de serie al een paar jaar oud was. Maar aangezien de originele Squid Game nog bezig is, zou een Amerikaanse variant alleen maar nadelig werken voor beide series.
Zuid-Koreaanse cultuur
Ten slotte zou een Amerikaanse Squid Game, helemaal geen Squid Game kunnen heten. De naam van de Netflix-serie is gebaseerd op een Zuid-Koreaans kinderspel. Squid Game is niet de naam van alle spellen bij elkaar, maar de naam van het laatste spel wat gespeeld wordt.
Niet alleen het laatste spel, maar alle spellen zijn Zuid-Koreaanse kinderspellen. Een Amerikaanse variant van Squid Game zou eigenlijk gewoon een hele andere serie worden, aangezien er heel veel Zuid-Koreaanse invloed is vanuit de makers op de Netflix-serie.
De Zuid-Koreaanse cultuur heeft ook zeker invloed gehad op de populariteit van de serie. Doordat veel mensen de spellen niet kenden, was het veel spannender om te kijken. We wisten niet hoe moeilijk de spellen waren of wat er ging gebeuren. Dit zorgde voor een spanning die compleet zou ontbreken in een Amerikaanse Squid Game.
Een Amerikaanse Squid Game is, zeker voor nu, een complete no-go. Squid Game moet de kans krijgen om te groeien en uit te breiden zoals de makers dat bedacht hebben. We kunnen altijd over tien jaar een keer gaan nadenken over remakes op Netflix.
Marvel schrapt Kang uit Avengers 5: wie wordt de nieuwe superschurk?