Til je Nintendo Switch stilletjes naar het volgende level met 5 geheime functies
De Nintendo Switch is een van de populairste consoles die er is. Ondanks dat zoveel mensen het apparaat hebben, weten velen nog niet dat er ook een aantal geheime functies zijn. WANT-redacteur Jeroen Kraak helpt je op weg.
De Nintendo Switch is een prachtig apparaat. Onze redacteuren hebben dan ook allemaal de console bij hun televisie staan. We hebben er zelfs een podcast over gemaakt zoals je hieronder kunt luisteren. Je zou denken dat we alles over de spelcomputer weten, maar zelfs voor ons heeft het apparaat nog geheimen. Speciaal voor jou duiken we er dieper in.
5 geheime functies voor je Nintendo Switch
Ben je benieuwd wat je allemaal met jouw Nintendo Switch kan? Hieronder geven we jou vijf simpele trucs.
#1 Vind je verloren Joy-Con
Mijn collega Mark behandelde dit punt al in de Freakin’ Nerds-podcast. Het is met je Nintendo Switch namelijk mogelijk om jouw Joy-Cons op te sporen als je ze bent kwijtgeraakt. Hiervoor ga je naar Controllers en vervolgens Vind controllers. Vervolgens zie je al jouw Joy-Cons.
Highlight de Joy-Con die je verloren bent. Druk vervolgens de L- of R-knop in. Diegene die je kwijt bent, gaat trillen en zo hoor je dus waar die ligt.
#2 Bespaar batterij op je Nintendo Switch
Een van de grootste ergernissen van de Nintendo Switch is de korte batterijduur. De originele versie gaat 2,5 tot 6,5 uur mee en die van de laatste modellen zelfs 4,5 tot 9 uur. Vaak haal je die maximale batterijduur niet. Toch zijn er manieren om er meer uit te halen.
Je past namelijk makkelijk aan hoe lang het duurt voordat de Nintendo Switch in slaapstand gaat. Hiervoor ga je naar Systeeminstellingen>Slaapmodus. Vervolgens selecteer je Auto-Sleep. Hier stel je in hoe lang het duurt voordat het scherm wordt uitgeschakeld.
In dat menu is het ook mogelijk om jouw scherm minder helder zetten, waardoor je ook batterij spaart.
#3 Pas de knoppen aan van de Joy-Con
Hoewel we bijna allemaal de standaard knoppenindeling van de Nintendo Switch gebruiken, is het ook mogelijk om deze naar eigen wens aan te passen. Hiervoor moet je naar Systeeminstellingen>Controllers en Sensoren>Verander button mapping.
In dat menu kun je dus de knoppen precies indelen als je wil. Wellicht vind je het fijner om bijvoorbeeld A en B om te draaien.
#4 Verander van eShop
Nintendo heeft in totaal vijf verschillende eShops: Europa, Noord en Zuid-Amerika, Australië, Japan en de combinatie Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea. Het kan zijn dat het aanbod en prijzen verschillen. Het is dan zeker handig om in de andere digitale winkels een kijkje te nemen.
Dat kan heel simpel op je Nintendo Switch. Het enige wat je hiervoor moet doen is de regio van je console veranderen. Hiervoor ga je naar de Systeeminstellingen>Regio. Selecteer daar welke regio je wil en herstart vervolgens de spelcomputer. Daarna kun je rond speuren in de eShop van die regio.
#5 Meerdere save-files op je Nintendo Switch
Een van de meest irritante features op de Nintendo Switch is dat je maar één save-file per game hebt. Irritant als je bijvoorbeeld een game opnieuw wil starten, maar je save niet wil verliezen.
Toch is dit wel mogelijk, alleen moet je hier een trucje voor uithalen. Hiervoor maak je gewoon een nieuwe gebruiker aan. Je schakelt dan tussen de accounts als je toch liever je andere save-game wil starten. Dit geldt bijna voor alle games, maar niet voor Animal Crossing. Hierbij kun je maximaal één eiland hebben per Nintendo Switch.
Nintendo Switch: 5 iconische games die iedereen een keer wil spelen