Nintendo Switch OLED: De verbeteringen en wat er aan ontbreekt
Met de aankondiging van de nieuwe Nintendo Switch OLED werd redelijk snel duidelijk dat het niet het Pro-model is geworden waar we op hadden gerekend. Tegelijkertijd waren er ook veel vragen.
Een aantal van die vragen werden gelijk in het persbericht beantwoordt. Maar andere vragen blijven nog even hangen. Daarom vinden wij het een goed idee om alle veranderingen en de punten die hetzelfde zijn gebleven even op een rij te zetten.
Dit is er veranderd met de Nintendo Switch OLED
1. 7-inch OLED scherm
Zoals de naam van de spelcomputer eigenlijk al zegt is de Nintendo Switch OLED voorzien van een OLED-scherm. Qua grootte is dat een kleine verbetering ten op zichte van het 6.2 inch scherm. Maar belangrijker is dus dat het scherm van LCD overgaat naar OLED. Op die manier komen in de handheld modus de kleuren een stuk beter tot hun recht en ziet het geheel er net wat mooier uit.
2. 64 GB opslag
Eén van de matigste onderdelen van de huidige Switch is dat hij standaard met een opslag van 32 GB komt. In veel gevallen zit dat al heel erg snel vol en is het dus een must om een externe SD-kaart te kopen. De Nintendo Switch OLED komt met 64 GB aan opslag. Eerlijk is eerlijk, ook dat is erg matig voor een apparaat dat in 2021 wordt uitgebracht.
3. Ethernet port in de Dock
Ben jij iemand die graag online gamet? Dan is het goed om te weten dat er in het dockingstation van de Nintendo Switch OLED is aangepast. Deze is nu voorzien van een ethernetpoort. Op die manier kun je dus online gamen via de kabel wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om de spelcomputer op de televisie aan te sluiten. Dit is over het algemeen stabieler en sneller en heb je dus minder last van lag.
4. Brede verstelbare standaard
Mocht je iemand zijn die graag de Joy-Cons van de spelcomputer afhaalt om vervolgens het scherm op de tafel te zetten, dan biedt de Nintendo Switch OLED goed nieuws. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een bredere standaard dan bij het huidige model. Op die manier blijft hij hopelijk beter staan wanneer je hem meeneemt in het vliegtuig en hem op een tafel zet.
5. Verbeterde audio
En als je de Nintendo Switch OLED dan op zo’n manier neerzet, dan is het goed om te weten dat de luidsprekers zijn verbeterd. Op die manier moet het geluid dat naar buiten wordt gebracht een stuk helderder overkomen. Toch blijft het spelen met de koptelefoon in de meeste gevallen toch met meest handige om te doen.
6. Iets zwaarder
Er zijn echter ook punten die minder positief zijn wanneer het aankomt op de veranderingen binnen de Nintendo Switch OLED. Doordat de spelcomputer een scherm heeft dat net iets groter is, wordt het geheel ook wat zwaarder. Het scheelt overigens niet heel erg veel. Het huidige model heeft een gewicht van 290 gram. Het nieuwe model wordt iets zwaarder en komt uit op 320 gram.
7. De prijs
Daarnaast is de kans ook groot dat de Nintendo Switch OLED qua prijs een beetje slecht nieuws biedt. In Nederland is er geen adviesprijs gegeven voor de spelcomputer, maar in de Verenigde Staten gaat hij voor 349 dollar over de toonbank. Dat is 50 dollar meer in vergelijking met het oude model. De kan is groot dat hij zodoende ook in Nederland wat duurder gaat worden.
Dit is hetzelfde gebleven met de Nintendo Switch OLED
1. De resolutie blijft maximaal 1080p
Ondanks dat er dus een aantal veranderingen zijn te vinden in de Nintendo Switch OLED zijn er ook heel wat punten waarop de spelcomputer niks doet. Er waren heel lang geruchten dat we een Pro-model zouden krijgen, die onder andere de mogelijkheid heeft om beelden in 4K te tonen. Dat is met deze spelcomputer dus niet het geval. Hij blijft een maximale resolutie van 1080p wanneer je hem op de televisie aansluit houden.
2. De batterijduur
Ook de batterijduur wordt niet verder verbeterd met de Nintendo Switch OLED. Maar op dat gebied is er ook goed nieuws. Hij heeft namelijk dezelfde batterijlengte als het meest recente model. In de meest gunstige situatie gaat de spelcomputer dan iets van negen uur mee. Dat is nog altijd een flinke tijd, zeker als je bedenkt dat het oude model destijds maximaal vijf uur aankon.
3. CPU en geheugen
Tot slot is de Nintendo Switch OLED aan de binnenkant nagenoeg hetzelfde. Hij maakt gebruik van dezelfde CPU, videokaart en RAM als het oude model. Dat liet een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Verge weten. Dus er is geen sprake van een verbeterde chip van Nvidia waar eerder geruchten over gingen.
Dit alles kun je dus op 8 oktober in huis halen. Als je wil weten hoe je hem kunt scoren, dan is dit artikel de moeite waard om even door te nemen.