Batterij van je iPhone snel leeg? Met deze tips van een Apple-medewerker gaat ‘ie langer mee
Is je iPhone-batterij altijd eerder leeg dan dat je verwacht? Dan kan het handig zijn om maatregelen te nemen. Deze tips helpen je daarbij.
Het is behoorlijk irritant als de batterij van je iPhone leeg is, vooral als je ‘m net nodig hebt en je je oplader niet bij je hebt. Soms kan het dan ook verstandig zijn om zuinig met je telefoon om te gaan, maar hoe doe je dat nou goed?
Tyler Morgan, oud-sales specialist van Apple, geeft verschillende tips om de batterij van je iPhone langer mee te laten gaan via TikTok. Wij delen ze met je.
Zo spaar je de batterij van je iPhone
Tyler Morgan deelt in zijn TikTok twaalf tips om de batterij van je iPhone langer mee te laten gaan. Het blijkt een ware hit, want meer dan 12 miljoen mensen bekeken zijn video. Sommige liggen erg voor de hand, terwijl je aan andere tips wellicht niet hebt gedacht.
De eerste tips hebben te maken met de batterijconditie, zodat de capaciteit langer goed blijft en je de batterij niet zo snel hoeft te vervangen. Zo geeft Morgan aan dat je beter tot 80 procent kunt opladen in plaats van 100 en dat je niet ‘s nachts moet opladen.
Video: Tyler Morgan’s TikTok
De andere tips van Morgan hebben vooral met batterijduur te maken. Een aantal liggen voor de hand. Zo is het slim om apps geen toestemming te geven om op de achtergrond te draaien en niet altijd je locatie te delen. Of wat te denken van de always-on-functie van je iPhone Pro. Of je scherm te lang aan laten. Dit kost namelijk energie.
Maar er zijn ook tips over zaken die minder opvallen. Denk hierbij aan het automatisch aanpassen van de helderheid van je scherm, of de verversingssnelheid van je scherm beperken tot 60 Hz, bij de iPhone Pro-modellen.
Ook kun je ervoor kiezen om Bluetooth uit te schakelen. Het nadeel hiervan is dat je bijvoorbeeld ook niet kunt verbinden met een Apple Watch of AirPods.
Is het echt nuttig?
Goed, dit zijn allemaal tips om batterij te sparen op je iPhone, maar het is de vraag of je dat echt wil. Je koopt bijvoorbeeld een iPhone Pro -model mede omdat je een betere beeldkwaliteit wil door de extra verversingen. Als je dat toch niet aanzet, kun je je afvragen waarom je een iPhone wil.
Je moet dan ook zelf een balans vinden en kiezen voor maatregelen die echt bij je passen. Sommige functies en apps kosten nu eenmaal energie, maar geven je veel meer gebruiksgemak. Als dat er allemaal niet toe doet, kan je net zo goed een oude Nokia van stal halen. Deze maatregelen kunnen echter wel handig zijn als je een lange tijd zonder te laden op weg gaat en je telefoon echt nodig hebt.
Amazon Prime Video volgt Disney+ en Netflix en dat is slecht nieuws