Razer Iskur is een bizar goede gaming- en werkstoel

Games Jelle van Es 20 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is inmiddels een jaar geleden dat we met de eerste lockdown te maken hebben gekregen. En sinds die tijd werken veel mensen thuis. Zo ook wij. Hoewel ikzelf een fijne werkplek heb, mis ik het kantoor wel. Naast de contacten met collega’s, het opdoen van nieuwe ideeen en werken zonder dat kinderen je storen, mis ik mijn gamestoel. Op kantoor heb ik een luxe staan, terwijl thuis een jaar lang heb gewerkt op een goedkopere variant. Maar nu heb ik de Razer Iskur gamingstoel en wil ik eigenlijk niks meer anders.

De Razer Iskur laat perfect zien wat een premium gamingstoel je geeft. Hiervoor had ik een goedkope stoel die gebaseerd was op de DX Racer die ik op kantoor heb staan. De goedkope versie heeft me iets van 100 euro gekost bij Bol.com. Hoewel het een redelijke stoel is om even op te zitten, is het voor een hele dag eigenlijk geen goede variant. Deze gamingstoel van Razer is met zijn 500 euro niet goedkoop. Maar hij is echt elke euro waard. Dit zijn daarbij de sterke punten.

Wat mij opviel aan de Razer Iskur

1. Groot zitvlak

Het eerste dat mij opviel toen ik op de Razer Iskur ging zitten, is dat het gebruik maakt van een behoorlijk groot zitvlak. Ik kon er zowel diep in zitten als dat ik aan de zijkant nog veel ruimte had. Dat laatste is extra handig omdat het op mijn werkkamer met harde wind nogal koud kan worden. Dan zit ik eigenlijk standaard met een dekentje over me heen en dat past nu goed zonder dat ik in de knoop kom te zitten. Maar het belangrijkste van dit alles is dat het comfortabel zit. Ik kan nu echt zonder problemen uren achter elkaar op mijn stoel zitten en mijn werk doen. Onder aan de streep ben ik productiever en is mijn werkgever blijer. Elke ochtend dat ik er in ga zitten, voelt gewoon goed.

Razer Iskur
Ruim zitvlak (Afbeelding: Razer)

2. Steuntje in de rug

Naast het grote zitvlak heeft de Razer Iskur nog iets anders interessant in de vorm van het kus bij je rug. Die zit bij andere gamestoelen niet altijd even lekker. Maar bij deze stoel kun je dat kussen zelf instellen. Razer spreekt van het Lumbar support systeem. Het komt er op neer dat het onderkussen bij je rug is ingebouwd in de stoel en dat je die kunt laten uitklappen of juist indrukken. Op die manier bepaal je echt zelf wat voor jou de ideale houding is.

Het kussen is zelf in te stellen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

3. Armleuningen perfect in te stellen

Naast het steuntje in de rug, kent de Razer Iskur nog een pluspunt en die is te vinden in de armleuningen. Er wordt door Razer gesproken over 4D armrests, waarbij het er op neer komt dat je de leuningen op vier verschillende soorten standen kan aanpassen. Denk daarbij aan de juiste hoogte, diepte, breedte en hoek. Zeker in combinatie met het bureau waar je aan zit is dit belangrijk, omdat de juiste stand er van zorgt dat het typen op je laptop net wat makkelijker gaat.

Pas de leuningen zelf aan (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

4. Stevig

De Razer Iskur zit dus heerlijk en maakt het werken net wat fijner. Het helpt daarbij dat hij stevig overkomt. Het is een stoel die qua gewicht goed op de grond staat en daardoor niet makkelijk is om te tikken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van stevig synthetisch leer, waardoor de stoel niet snel zal gaan slijten. Bij het scoren van de stoel ben je er dus min of meer zeker van dat je heel wat jaren van kunt genieten.

Je kunt er uren op zitten (Afbeelding: Razer)

5. Makkelijk in elkaar te zetten

De Razer Iskur komt natuurlijk niet compleet bij je thuis. Hij komt in een flink groot pakket dat je in elkaar moet zetten. Dat soort pakketten schrikken mij normaal gesproken af en met een gewicht van meer dan twintig kilo is het een behoorlijke klus om hem binnen te krijgen. Maar als je dat gedaan hebt, is het grootste werk gedaan. De handleiding is super duidelijk en je zet alles behoorlijk snel in elkaar. Daarbij is het tof om te zien dat zelfs de inbussleutel een luxe uitstraling heeft en de schroeven daardoor makkelijk zijn te plaatsen. In twintig minuten had ik het geheel in elkaar en zat het perfect.

Hij stond snel in elkaar (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen