[REVIEW] De EPOS Sennheiser GSP 670 gamingheadset

Games Jelle van Es 4 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Wanneer ik game, dan gebruik ik eigenlijk altijd een headset. Voor een groot gedeelte omdat ik niet wil dat mijn kinderen meeluisteren met de games die ik speel (zonder geluid kijken ze minder snel mee). Maar ook helpt een headset er voor dat ik meer in de game kom te zitten. Je sluit je af van de buitenwereld en kan er zodoende met volle teugen van genieten. Wanneer je op zoek bent naar een headset die nagenoeg perfect is, dan kun je aan de slag met de EPOS Sennheiser GSP 670.

EPOS wil verschillende hoogwaardige gamingproducten op de markt zetten. En met de GSP 670 is ze dat absoluut gelukt. Daar betaal je overigens wel de hoofdprijs voor, want met een adviesprijs van 349 euro (hier is hij echter iets meer dan 250 euro) kun je er eigenlijk ook een spelcomputer voor kopen. Gelukkig kun je de headset wel op verschillende manieren gebruiken. Met een USB-dongle is hij zowel te gebruiken op de pc als de PlayStation 4. Daarnaast kun je hem ook met Bluetooth verbinden aan een smartphone, laptop of tablet, zodat je er ook thuis mee aan de slag kunt gaan. Aangezien hij voorzien is van een pittige microfoon en best wel groot is, zou ik hem niet inzetten om mee te nemen wanneer je ergens naar toe gaat. Het is echt een headset voor thuis. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

De EPOS Sennheiser GSP 670 gamingheadset zit uitstekend

Wanneer je gebruik maakt van een headset als deze, dan doe je dat natuurlijk niet voor vijf minuten. Meestal game ik wel in sessies die langer duur dan een uur, het liefst een paar. Dan is het wel handig dat je gebruik maakt van een headset die comfortabel zit. Wat dat betreft zit je bij de EPOS Sennheiser GSP 670 aan het goede adres. Omdat het een grote headset is, kun je hem makkelijk verstellen en aanpassen op jouw hoofdgrootte. Daarnaast zijn de schelpen behoorlijk groot en sluiten comfortabel over je oren heen. Qua warmte worden je oren na een paar uur spelen niet te warm en kun je zodoende gewoon volledig genieten van perfect audiogeluid.

EPOS Sennheiser GSP 670 gamingheadset
Met dit ding op je hoofd kun je lang gamen (Afbeelding: EPOS)

Draadloos is zo fijn

De tijd van draden naar je spelcomputer ligt al een tijd achter ons. Maar ook een kabel naar je controller vind ik soms wat vervelend. Wanneer je even iets wilt oppakken, dan moet je of alles afdoen of met controller en koptelefoon naar zoiets als de keuken lopen. Met het draadloze aspect heb je dat probleem niet. Je ervaart vrijheid zoals vrijheid hoort te zijn. Daarnaast gaat de EPOS Sennheiser GSP 670 een tijd mee. Een opgeladen batterij kan zo’n twintig uur meegaan. Met dezelfde soort kabel als je PlayStation 4-controller laad je hem dan weer snel op.

Geen draden (Afbeelding: Sennheiser)

Gebruiksvriendelijk

Voordat je met de EPOS Sennheiser GSP 670 op de PlayStation 4 aan de slag gaat is het verstandig om hem eerst op de pc aan te sluiten. Met de speciale software kun je dan makkelijk de verschillende instellingen op de headset aanpassen en op die manier genieten van de juiste audio. En wanneer je hem koppelt aan de PlayStation 4, dan heb je binnen tien seconden een goede verbinding. Ik hoefde dus niet in instellingen aan de slag te gaan. En dat is wel zo fijn wanneer je een investering als deze doet.

EPOS Sennheiser GSP 670 gamingheadset
Je bent er zo mee op weg (Afbeelding: Sennheiser)

Geen last van audio van buiten

Actieve noise-cancelling heeft de EPOS Sennheiser GSP 670 niet, maar dat hoeft ook niet. Wanneer ik hem op heb en het geluid niet eens heel erg hard hebt staan, dan hoor ik eigenlijk al niks meer van buitenaf. Mijn vrouw hoor ik niet meer wanneer ze complete gesprekken op me afvuurt. Dat vindt zij vervelend, maar wanneer ik game wil ik eigenlijk gewoon volledig van de game genieten in plaats van constant afgeleid te worden. En nu ik vaak niet door hebt dat er iemand tegen me praat kan dat. Het enige nadeel is dat ze nu appjes stuurt op tegen me te praten…

USB-dongle loopt risico om kwijt te raken

Zoals bij elk product zijn er ook wat nadelen bij de EPOS Sennheiser GSP 670. Zo is de eerder genoemde prijs nogal aan de hoge kant, maar dat is iets waar je een persoonlijke afweging op moet maken. Wat ik wel storend vind, is dat de USB-dongle waarmee je de headset op de pc en PlayStation 4 aansluit nogal klein is. Op de PlayStation 4 Pro heb ik wat moeite om hem er soms uit te peuteren wanneer ik hem weer op de pc wil gebruiken. Daarnaast is het zo dat je de dongle niet makkelijk in je headset kunt klikken, wat bij sommige andere modellen wel het geval is. Als gevolg daarvan is er een risico dat je de dongle met verloop van tijd kwijt kan raken.

Het product (Afbeelding: Sennheiser)

Maar buiten dat is de EPOS Sennheiser GSP 670 een headset van een zeer hoog niveau, die er voor zorgt dat je game-ervaring naar een hoger niveau wordt getild. Hij is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen