[REVIEW] Razer Atheris Mercury: “precies in gebruik”
Razer heeft een tijdje geleden hun Mercury-lijn uitgebracht. Deze bestaat uit een aantal populaire producten die Razer al uit heeft gebracht, maar dan zijn voorzien van een witte kleur. Op die manier past het beter op een kantoor-setting, terwijl je wel krachtige devices in huis haalt. De Razer Atheris is een muis die een mix biedt tussen gaming-mogelijkheden en voor gebruik op kantoor.
Door die mix is de Razer Atheris interessant wanneer je een muis zoekt die van meerdere markten thuis is. De ene keer gebruik je hem op je desktop om mee te gamen, terwijl je de keer daarop hem meeneemt in je tas om hem op kantoor te gebruiken met je laptop. Dit zijn de punten die mij zijn opgevallen tijdens het gebruik.
De Razer Atheris Mercury is precies in gebruik
De Razer Atheris maakt gebruik van 7200 DPI optische sensor, wat meer dan genoeg is voor de meeste games om met precisie de games te spelen. Sterker nog, voor mij is het op de hoogste stand veel te gevoelig, ik zet het graag wat lager en maak grote bewegingen. Hoe dan ook, gewapend met deze muis kun ik over mijn beeldscherm vliegen en alles aanklikken wat ik wilde, terwijl ik tijdens het gamen ook genoeg controle had om te doen wat ik moest doen.
Twee manieren van verbinding
Er zijn twee manieren om de Razer Atheris te gebruiken. Het makkelijkste wat mij betreft is via de USB-dongle die je in de muis kunt plaatsen wanneer je hem niet gebruikt. Via een 2.4 Ghz verbinding werkt de muis dan eigenlijk altijd zonder problemen. Waar je ook bent, je klikt even de USB-dongle in je device en je kunt er los mee gaan. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een Bluetooth-verbinding, mocht je geen USB-port beschikbaar hebben of de dongle ergens te zijn vergeten. In een setting met veel Bluetooth-verbindingen kan het echter voorkomen dat het signaal dan even wegvalt en dat is ietwat vervelend.
Ligt lekker in de hand
De Razer Atheris is daarnaast een muis die gewoon fijn in de hand ligt. Het is er één zonder al te veel fratsen, maar gewoon doet wat het moet doen. Het scrolwheel is stevig en heb je niet het gevoel dat je er snel een foutje mee maakt. De rechter- en linkermuisknoppen klikken lekker weg en daarnaast heb je ook bij je duim nog twee knoppen. Deze kun je zelf instellen, maar vond ik vooral fijn te gebruiken om in de browser naar de vorige of volgende pagina te gaan. Zodoende heb je genoeg controle om je werkzaamheden te doen. Voor gaming is het niet bijster uitgebreid, maar zul je ook merken dat het bij de meeste games echt meer dan genoeg is.
Lange batterijduur voor de Razer Atheris Mercury
De Razer Atheris werkt nog enigszins ouderwets op twee batterijen. Zeker als je het vergelijkt met de Magic Mouse van Apple voelt dat een beetje verouderd aan. Maar wanneer je de batterijen er in hebt zitten, dan is de kans groot dat je er daarna heel lang niks meer mee hoeft te doen. Ze gaan naar verluid maar liefst 350 uur mee. Zeker wanneer je na gebruik de muis uitzet, kun je weken of maanden je muis gebruiken voor al je werkzaamheden.
Relatief zwaar
Wel vond ik de Razer Atheris relatief zwaar. In eerste instantie was dat lekker, omdat je het gevoel had iets stevigs in handen te hebben. Maar wanneer je hem een paar uur gebruikt, dan merk je dat wel. Het is geen groot minpunt, maar het is wel iets dat me opviel ten op zichte van de andere muizen die ik heb gebruikt.
De Razer Atheris is zodoende een muis die handig is wanneer je op meerdere platformen werkt. In plaats van twee losse muizen te kopen voor een desktop en een laptop sla je met deze muis twee vliegen in één klap. De Razer Atheris is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.