Haal alles uit jouw Ring Video Doorbell met behulp van deze 10 tips
De Ring Video Doorbell is alweer een tijdje ‘in the picture’ en er verschijnen regelmatig nieuwe modellen. Hoewel de slimme deurbel op zichzelf al een heel simpel te gebruiken gadget is, zijn er nog een hoop dingen die hem nog beter maken. Daarom hebben wij een lijstje voor je samengesteld met tien tips die je helpen om alles uit je Ring Video Doorbell te halen.
Voor mensen die niet bekend zijn deze gadget: de Ring Video Doorbell is een slimme deurbel die camerabeelden opneemt. Deze beelden kun je vanaf je smartphone bekijken. Met de deurbel kun je ook praten met de persoon aan de deur of bewegingen registreren. De beelden kun je makkelijk opslaan in cloud mocht je dat willen. Een ideale deurbel dus, maar met hulp van deze tips sta je al helemaal versteld!
Wordt een echte ‘Ring-master’ met hulp van deze tien tips
1. Bedenk goed welke Ring Video Doorbell je nodig hebt
De Ring Video Doorbell is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Zo heb je onder anderen de Video Doorbell 2, de Video Doorbell 3 en de Door View Cam. De oudere Video Doorbell modellen werken op batterij. Nieuwere modellen zoals de Video Doorbell Pro werken juist via een kabel. Bedenk daarom voordat je een Ring koopt waar je hem voor wil gebruiken en of je een kabel of batterij nodig hebt. Dit scheelt je een hoop gedoe achteraf.
2. Koop een Ring Chime
De Ring Chime is een handige aanvulling voor de slimme deurbel. Het is een aparte bel die op afstand verbinding maakt met de Video Doorbell. Zodra de deurbel afgaat maakt ook de Ring Chime geluid. Zo kun je overal in huis de deurbel horen als hij afgaat. De aparte deurbel is zeker geen must voor de Video Doorbell, maar gewoon een handige toevoeging waarmee je de Ring nog efficiënter kan gebruiken.
Scoor je Ring Chime hier.
3. Maak een apart WiFi-netwerk aan voor je Ring-apparatuur
Smarthome-apparaten zijn in uitzonderlijke gevallen gevoelig voor inbraak. Hackers of virussen kunnen inbreken op het WiFi-netwerk en zo belangrijke informatie achterhalen. Gebruik je de Ring dan op hetzelfde netwerk als ander apparatuur, zoals smartphones, wordt loopt deze ook geheid gevaar. Probeer daarom een apart WiFi-netwerk aan te maken voor al je Ring-apparatuur. Mocht het dan misgaan, dan is in ieder geval de rest van je gadgets nog veilig.
4. Stel een tweestapsverificatie in
Om je Ring zo goed mogelijk te beveiligen is tweestapsverificatie heel belangrijk. Dit betekent dat je twee keer moet inloggen, voordat je toegang krijgt tot gevoelige informatie krijgt. In het geval van Ring moet je dan naast het wachtwoord ook een code invoeren die je opgestuurd krijgt via je smartphone. Je kunt dit inschakelen op de website van Ring, of in de Ring-app.
5. Schakel ‘uitgebreide meldingen’ in
Je hebt vast niet meteen een beeld bij de woorden ‘uitgebreide melding’, maar het zorgt echt voor een beter gebruiksgemak. Uitgebreide meldingen zijn afbeeldingen die bij je camera- of deurbelmeldingen worden getoond. Ze kunnen je ook een preview van de bijbehorende video laten zien. Met een snelle blik op de melding weet je meteen of je Live View wil openen om te zien wat er aan de hand is, of dat je de video op een later moment kijkt. Je stelt uitgebreide meldingen in door in de Ring-app naar het desbetreffende apparaat te gaan. Daar selecteer je ‘slimme meldingen’ en daar vind je ‘uitgebreide meldingen’.
6. Stel een schema in voor bewegingsregistratie
Bewegingsregistratie is een van de grote voordelen van de Video Doorbell. Als de Ring verdachte bewegingen opspoort, dan stuur de slimme deurbel je een waarschuwing op je smartphone. Een hele handige feature, die soms ook best irritant kan zijn. Ben je bijvoorbeeld thuis, dan is zo’n melding vaak niet relevant of je kan zelf kijken als er aangebeld wordt. Daarom is het instellen van een schema voor bewegingsdetectie heel handig. Zo kun je bijvoorbeeld als je gaat werken de bewegingsregistratie inschakelen, maar zet je het uit als je thuiskomt. Dit stel je in door naar de geavanceerder instellingen te gaan. Daar kun je tijden en dagen aanstrepen waarop je bewegingsregistratie aan wil hebben staan.
7. Snooze bewegingsregistraties
Er zijn soms van die moment dat er gewoon heel veel wordt bewogen in de buurt van je deur, bijvoorbeeld bij het laden en lossen van een auto. Je zit dan natuurlijk niet te wachten op honderden meldingen van je Ring-apparatuur. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt namelijk bewegingswaarschuwingen snoozen. Ga in de App naar de instellingen, zoek het gewenste apparaat op en snooze voor hoelang je zelf wil.
8. Schakel batterij-percentages in
Heb je een Ring Video Doorbell die op batterij werkt, dan is dit een hele fijne tip. Veel smartproducten werken op batterij. Deze gaat altijd sneller leeg dan gedacht. Het is daarom altijd handig om batterij-percentages in te stellen, zodat je precies ziet hoeveel procent je batterij nog heeft. Dit doe je door naar de apparaat instellingen te gaan in de app en op ‘apparaatstatus’ te klikken.
9. Gebruik de dekstop app
Voor de mensen die het nog niet wisten: de Ring-app is ook te gebruiken op een desktop. Dit is ideaal tijdens het gamen of thuiswerken. In dit soort gevallen zit je namelijk lange tijd niet op je smartphone en kun je belangrijke meldingen missen. Je kunt de desktop-app hier downloaden.
10. Verbind je ringapparatuur met Google Home
Met de Ring Video Doorbell kun je verbinding maken met Google Home. Zodra je verbinding hebt gemaakt kun Google Assistant gebruiken om bijvoorbeeld bewegingsmeldingen uit te schakelen of opnames te maken.
De ring van Samsung
Nu we het toch over ‘Ring’ hebben: er is nog leuk nieuws over een andere bijzondere ring. Samsung is namelijk bezig met het ontwikkelen van een ring die je mobiel kan opladen. Lees hier alles over deze indrukwekkende oplaadring.