Indrukwekkende Samsung-feature volgend jaar al naar smartphones
Samsung ontwikkelt naast smartphones en processors ook eigen cameramodules, zoals de dit jaar aangekondigde ISOCELL HP1-variant. In veel gevallen komen die sensoren vervolgens eerst naar de smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf toe. Maar dat gebeurt niet altijd, waardoor een ander bedrijf er met de primeur vandoor gaat.
Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgt de Samsung Galaxy S22 Ultra tenminste één camera met 200 megapixel. Hoewel de ISOCELL HP1 ook een 200 megapixelsensor is, is het niet zo dat beide camerasensoren gelijk zijn. Dat betekent dus dat er andere plannen liggen voor de S22 Ultra en de sensor.
Samsung verkoopt camerasensor aan…
Volgens tipgever Ice Universe (een bekend Twitter-account) gaat de genoemde camerasensor eerst naar een toestel van Motorola. Naar verluidt lanceert dat bedrijf namelijk in de eerste helft van 2022 een smartphone met de ISOCELL HP1-sensor. En in de tweede helft van het jaar is een andere fabrikant aan de beurt.
200MP camera will be adopted by Moto first, then by Xiaomi in the second half of next year, and by 2023, Samsung will adopt 200MP.
— ICE UNIVERSE (@UniverseIce) November 24, 2021
Dan gaat Xiaomi er mogelijk mee aan de haal. De tipgever laat weten dat Samsung wel degelijk voornemens is de ISOCELL HP1-sensor te gebruiken voor eigen smartphones. Maar helaas is nog niet duidelijk om welke modellen het gaat. Op die informatie moeten we dus nog even wachten, helaas.
Smartphonecamera’s met veel megapixels
2022 lijkt in elk geval het jaar te worden waarin we veel smartphones gaan zien die beschikken over camerasensoren met veel megapixels. Dat is overigens niet de enige trend voor het aankomende jaar. Waarschijnlijk zien we ook steeds vaker telefoons wiens accu’s razendsnel opgeladen worden (op een snelheid van 200 watt, bijvoorbeeld).
Samsung introduceert Expert Raw: dé camera-app voor professionals
Het aantal megapixels zegt overigens niet alles over de kwaliteit van de foto’s die je maakt. Natuurlijk is het mooi om te zien dat er zo’n hoog getal genoemd wordt. Maar andere zaken – zoals sluitertijd, ondersteuning voor HDR en meer – oefenen eveneens flink wat invloed uit op de foto- en videokwaliteit.