Eerste koptelefoon Sonos is met de Ace van 499 euro een feit

Audio Mark Hofman 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Met de Ace brengt Sonos zijn eerste koptelefoon naar Nederland. Op 5 juni verschijnt het model voor de prijs van 499 euro in de kleuren Soft White en Black. Waar wat kan dit nieuwe product allemaal?

De geruchtenmolen draaide al maanden als een malle, maar vandaag is het officieel: Sonos heeft zijn eerste koptelefoon uitgebracht. De Ace is een strak ontworpen over-ear headset met een accuduur van 30 uur, zodat je de kwaliteit van Sonos overal met je mee naartoe kan nemen. Dat mag ook wel, want met een prijskaartje van 499 euro is hij allesbehalve goedkoop.

Sterker nog, de Sonos Ace is duurder dan menig koptelefoon van de concurrentie. Met bekende functies als actieve ruisonderdrukking, lossless audio en Aware Mode misschien niet zo heel goed te begrijpen. Dankzij TrueCinema, Dolby Head Tracking en TV Audio Swap misschien toch iets beter te verklaren.

De unieke functies van de Sonos Ace

De Sonos Ace heeft een aantal functies die we niet al te vaak bij andere koptelefoons voorbij zien komen. Uiteraard in combinatie met de geluidskwaliteit en het gebruiksgemak die we normaal gesproken van Sonos gewend zijn. De kwaliteit van een soundbar op je hoofd, dus eigenlijk.

Dat voorbeeld wordt niet voor niets gegeven, want met TV Audio Swap is zo’n soundbar echt een genot. De functie zorgt ervoor dat gebruikers met één druk op de knop wisselen tussen de soundbar en de Sonos Ace als output. Een druk op de knop en het geluid gaat naadloos over. Althans, dat is het idee.

Eerste koptelefoon Sonos is met de Ace van 499 euro een feit
(Afbeelding: Sonos)

Net als TrueCinema dat later in het jaar naar de Sonos Ace zal komen. Dankzij deze technologie maak je een 3D-kaart van de ruimte waar je zit en stelt de koptelefoon het geluid daar perfect op af. Op deze manier is het mogelijk om te genieten van optimale surround sound.

Sonos slaat ook de handen ineen met Dolby om Intelligent Motion Processing mogelijk te maken. Dankzij zijn Head Tracking-technologie volgt de Ace iedere beweging met je hoofd om je een realistische luisterervaring te geven. Met andere woorden: Spatial Audio op z’n best.

In combinatie met hoogstaande microfoons voor telefoongesprekken, ingebouwde sensoren voor automatiseren bij het opzetten of afzetten van de Ace en de mogelijkheid om de koptelefoon direct te gebruiken zonder installatie, zorgen deze functies ervoor dat de Ace wel degelijk interessant is.

De 5 meestgestelde vragen over de Sonos Ace

Met de Sonos Ace is de eerste koptelefoon van het bekende merk eindelijk een feit, maar dat brengt wel wat vragen met zich mee.

Eerste koptelefoon Sonos is met de Ace van 499 euro een feit
(Afbeelding: Sonos)

Heeft Sonos Ace WiFi nodig?

Nee, de Sonos Ace heeft in tegenstelling tot andere producten van het merk geen WiFi-verbinding nodig. Je maakt verbinding met de koptelefoon door deze met Bluetooth aan je apparaten te koppelen.

Welke soundbars werken met Ace?

Op 5 juni wordt de Ace gelanceerd en ondersteunt deze alleen de Sonos Arc. Later zal het bedrijf ook ondersteuning uitrollen voor de Beam (Gen 2), Beam en Ray.

Wanneer is TrueCinema beschikbaar?

Een daadwerkelijke datum heeft Sonos nog niet gegeven, maar het lijkt erop dat het alles op alles zet om TrueCinema zo snel mogelijk naar de Ace te brengen.

Heeft Ace per se de Sonos-app nodig?

Het is niet nodig om de Sonos-app te gebruiken voor de Ace. De koptelefoon is met Bluetooth te verbinden en direct te gebruiken. De app geeft gebruikers wel meer mogelijkheden. Denk hierbij aan instellingen voor de EQ en head tracking.

Eerste koptelefoon Sonos is met de Ace van 499 euro een feit
(Afbeelding: Sonos)

Hoe luister ik naar Spatial en Lossless Audio?

Als content beschikbaar is in Dolby Atmos of Sony 360 Reality Audio dan is de Sonos Ace ook in staat om daar gebruik van te maken. Op dit moment bieden streamingdiensten Apple Music, Tidal, Amazon Music en Deezer deze ondersteuning.

Voor Lossless Audio maak je gebruik van de 3.5mm naar USB-C-kabel of verbind je de koptelefoon met een Android-apparaat dat voorzien is van de Qualcomm Snapdragon Sound AptX.

De redactie krijgt een reviewexemplaar van de Sonos Ace om deze uitvoerig te testen. Onze bevindingen zijn binnenkort te vinden in de review.

OnePlus 12 review: Android heeft na de Galaxy S24 Ultra al een nieuwe koning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen