Hoe je gratis op Spotify naar Nederlandse luisterboeken luistert
Op Spotify luister je vooral naar muziek en podcasts. In het buitenland is het tevens mogelijk om ook luisterboeken te beluisteren, maar deze functie is helaas (nog) niet in Nederland beschikbaar. Toch is er een manier om alsnog naar content te luisteren.
In Nederland ben je voor luisterboeken vooral aangewezen op Storytel, Nextory en Kobo Plus. Een goede app, maar het is zonde als je daar extra geld aan moet besteden, terwijl het ook wellicht gratis kan.
Er is namelijk een mogelijkheid om naar luisterboeken te luisteren via Spotify. Goed, de manier is wat omslachtig, maar het werkt wel.
Luisterboeken op Spotify
In sommige landen krijg je in Spotify met het Premium-abonnement toegang tot 15 uur aan luisterboeken. Dit is een flinke catalogus, want je hebt de keuze uit 200.000 titels. Toch is dat niet het geval in Nederland, en dat heeft waarschijnlijk allemaal te maken met rechten.
Toch zijn er wel degelijk Nederlandse luisterboeken op Spotify te vinden. Je moet alleen extra goed zoeken. Er zijn verschillende titels die gewoon op het platform staan.
Hier behoren titels toe die zeker het luisteren waard zijn. Zo heeft bijvoorbeeld Hugo Borst een eigen account op de streamingdienst. Hier luister je naar de indrukwekkende luisterboeken als Ma, Ach, moedertje en De Coolsingel bleef leeg.
Nederlandse en buitenlandse schrijvers
Maar Hugo Borst is zeker niet de enige Nederlandse schrijver die gratis luisterboeken op Spotify heeft. Zo kan je op de streamingdienst ook terecht voor De Heilige Antonio van Arnon Grunberg.
Ook voor Heleen van Royen kan je prima op Spotify terecht. De schrijfster heeft flink wat titels op het platform staan.
Sterker nog, op Spotify is er een speciale playlist van lismio met allerlei Nederlandse titels. Er zitten zelfs vertaalde exemplaren bij. Zo kan je ook luisteren naar titels van Stephen King, Jane Fallon en Amy McClouch.
Misschien niet de makkelijkste optie
Toch moet je wel oppassen als je een luisterboek gaat beluisteren op Spotify. Dit doe je namelijk gewoon in dezelfde omgeving als waar je muziek luistert. Het is dus niet zo goed ingericht als bijvoorbeeld Storytel. Elk hoofdstuk is een nummer en je zal dus moeten onthouden bij welke je bent en niet per ongeluk die lijst op shuffle zetten.
Totdat luisterboeken nog niet aan Spotify Premium in Nederland zijn toegevoegd, zal je het via deze minder makkelijke weg moeten doen. Wil je toch luisterboeken verslinden, dan zijn apps als Storytel en Nextory misschien toch betere keuzes voor je.