Bedrijf bouwt Tesla Cybertruck om tot militair voertuig

Elektrische auto's Jeroen Kraak 20 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

De Tesla Cybertruck ziet eruit alsof die uit een science fiction-oorlog is gereden. Maar wellicht zien we 'm binnenkort echt op het slagveld.

De Tesla Cybertruck heeft een opvallend ontwerp dat doet denken aan een militaire machine, hoewel het in de basis een consumentenauto is. Toch zou je de Cybertruck binnenkort daadwerkelijk in militaire operaties kunnen zien.

Een bedrijf is namelijk bezig om de Tesla Cybertruck om te bouwen tot een elektrische tank, bedoeld voor militaire doeleinden. Laten we hopen dat de pantsering bestand is tegen meer dan alleen een baksteen.

De militaire Tesla Cybertruck

Dit militaire project wordt uitgevoerd door Unplugged Performance, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het tunen van Tesla’s. Voor deze militaire versie werken ze samen met Archimedes Defense.

Volgens de bedrijven is de militaire Tesla Cybertruck geschikt voor zowel overheden als particuliere klanten die zich in de meest extreme omgevingen begeven. Ze beweren dat het voertuig de hoogste niveaus van prestaties, bescherming en energieonafhankelijkheid biedt. Met deze omschrijving lijkt het ideaal voor iedereen die zich extreem onveilig voelt op de weg.

Bedrijf bouwt Tesla Cybertruck om in militair voertuig
(Afbeelding: Unplugged Performance)

Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende uitvoeringen van de Tesla Cybertruck: de Sting Baja, Sting Protector, en Sting APC. De Sting Baja zou de actieradius van de Cybertruck met 125 kW vergroten en dankzij aangepaste vering en banden geschikt zijn voor ruig terrein.

Bestand tegen kogels

De Sting Protector zou de Tesla Cybertruck kogelwerend maken, met bescherming tegen munitie tot 7.62 mm. De Sting APC gaat nog een stap verder en moet zelfs bestand zijn tegen 14,5 mm kogels uit zware machinegeweren, meldt Electrek. Het is mogelijk dat de twee zwaardere modellen niet toegestaan worden op de wegen in de Verenigde Staten. Voor Europa maakt het weinig uit, aangezien de Cybertruck niet aan de regels voldoet. Dat komt door het gebruik van extra hard staal wat onveilig is.

Hoewel dit allemaal indrukwekkend klinkt, rijst de vraag of de Tesla Cybertruck daadwerkelijk in staat is om al deze aanpassingen te dragen. Hoe meer pantser er wordt toegevoegd, hoe zwaarder het voertuig wordt. Voor dat extra gewicht is de elektrische auto niet ontworpen.

Tesla beweert overigens dat de Cybertruck zelf al gedeeltelijk kogelwerend is. Dit geldt alleen voor bepaalde delen waar voldoende staal is gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen