Waarom je de zombies van Walking Dead beter kunt laten rusten
The Walking Dead voor een tweede keer kijken is aanzienlijk minder leuk dat je denkt. De serie is veel van zijn originele charme kwijt.
Met de aankondiging van 28 Years Later wordt het zombie-genre weer tot leven gewekt. Om weer in de stemming te komen grijp je misschien terug op oude favorieten, zoals The Walking Dead.
Als je The Walking Dead al ooit gezien hebt, kun je de serie beter laten rusten. Er zijn veel betere alternatieven te kiezen. Dit is waarom je de zombies van The Walking Dead beter kunt laten wat ze nu toch al zijn: dood
The Walking Dead was lange tijd je beste optie
Weinig series hebben zo’n ‘cult-following’ veroorzaakt als The Walking Dead. Deze serie, gebaseerd op de gelijknamige stripboeken, verscheen in 2010. Al snel kon niemand meer genoeg krijgen van het verhaal van een groepje overlevenden onder leiding van politieagent Rick.
Seizoen na seizoen trok de serie veel kijkers, totdat de populariteit langzaam maar zeker afzwakte. Inmiddels zijn we elf seizoenen en een handjevol spin-offs verder. De serie is niet meer zo populair als het was, maar The Walking Dead zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen.
In de succesjaren van TWD probeerde andere series mee te liften op het succes. Dat lukte er maar weinig. Lange tijd was The Walking Dead de beste zombieserie op de markt. Nu de legendarische zombiefilms 28 Days Later en 28 Weeks Later een vervolg krijgen, denk je misschien dat The Walking Dead ook weer een kans verdient. Dat kun je maar beter niet doen.
The Walking Dead is eigenlijk niet zo heel erg goed
Wie de serie voor het eerst kijkt valt in de ene cliffhanger na de andere. De vele personages zijn allemaal interessant en voor je het weet vliegen de seizoen je om de oren. Toch zouden we niet aanraden de serie om een tweede keer te kijken. Dit is waarom:
De verhaallijn wankelt
Meer dan eens introduceert The Walking Dead een belangrijke element voor het plot. Bijvoorbeeld in seizoen 1, waar Dr. Edwin Jenner tegen Rick zegt dat hij weet hoe het zombievirus is ontstaan. In de hoop het antwoord te krijgen kijk je verder. Tevergeefs.
De serie werpt namelijk een aantal belangrijke zaken op, om er vervolgens nauwelijks meer iets mee te doen. Dit wankelen van de verhaallijn valt bij een tweede keer kijken veel meer op. Er is geen anticipatie meer voor grote momenten, waardoor het een beetje een dode boel wordt qua spanning.
Te veel personages
In de eerste seizoenen is er nog een redelijk overzicht van de personages. Uiteraard sneuvelen een paar bekende gezichten, waardoor nieuwkomers hun plek innemen. Maar naarmate de serie vordert komen er wel een heleboel personages.
The Walking Dead is er ook niet vies van personages neer te zetten zodat ze erg belangrijk lijken, om vervolgens de seizoensfinale niet te halen. Bij een eerste keer kijken zijn dit grote verrassingen, maar bij een tweede poging is het ronduit overbodig. Waarom zo veel personages?
De Terminus-verhaallijn
Dat de verhaallijn van The Walking Dead soms wankelt, is nu wel duidelijk. Toch moeten we nog even benadrukken hoe stom de Terminus-verhaallijn wel niet was. Nadat de groep uit elkaar was gegaan na de schietpartij in de gevangenis met The Governor in seizoen 4, werden ze herenigd in het kannibalenstadje Terminus.
Ondanks de indrukwekkende opbouw, werd de verhaallijn van Terminus enorm verknoeid omdat het slechts vier afleveringen duurde. Zelfs het bijzondere personage van Gareth was niet genoeg om de verhaallijn te redden, die intrigerend en rauw was in zijn kortheid.
Voor wie toch nog wat zombiecontent wil hebben voordat 28 Years Later er is: geef The Last of Us, Kingdom of Black Summer eens een kans. Daarmee redt je het wel totdat 28 Years Later uitkomt in juni van volgend jaar.
The Office, Walking Dead en andere series die veel en veel te lang doorgingen