Twitter maakt het eindelijk mogelijk om in je inbox te zoeken
Soms ontvang je zoveel DM’s op Twitter dat het lastig is iets terug te vinden. Daar komt vanaf nu verandering in, dankzij een handige update. Het bedrijf zorgde er namelijk voor dat je kunt zoeken door de inhoud van alle berichten. Bevat een bericht een zoekwoord, dan komt het dus vanzelf lekker bovendrijven.
Voorheen was het dus niet mogelijk om door de specifieke content van de verstuurde en ontvangen privéberichten te zoeken. Was je ergens naar op zoek, dan kon je alleen zoeken op de persoon of de groep waarin dat gesprek voorbijkwam. Maar ja, als je dan niet meer wist met wie je daar dan over sprak, dan had je gewoon pech.
Twitter komt met handige zoekfunctie
De zoekfunctie is bovendien iets uitgebreider dan je wellicht denkt. Natuurlijk kun je gewoon op bepaalde woorden zoeken, maar wat nou als dat woord ook in de naam van de groepschat staat? Dan kun je de zoekresultaten filteren. Zo bepaal je of je alleen mensen, groepen of berichten wil zien verschijnen op je beeldscherm.
We know you’ve been waiting for the option to search your DMs…
Now you can use the search bar in your inbox to find specific messages using keywords and names. pic.twitter.com/A41G8Y45QI
— Support (@Support) March 23, 2022
Gebruikers van het populaire, sociale medium hebben hier heel lang op moeten wachten. In 2021 bracht Twitter de functionaliteit al naar de Android-app, voordat die beschikbaar kwam voor de webversie. Destijds werd beloofd dat de zoekopties daar “later in 2021” zouden verschijnen, maar dat er is dus niet van gekomen.
Oeps, deadline gemist
Twitter heeft haar eigen deadline dus gemist, maar inmiddels kan iedereen op het platform dus aan de slag met de nieuwe zoekmogelijkheden. Dat betekent dat het dus niet meer uitmaakt op welk platform je het medium gebruikt. De nieuwe zoekresultaten verschijnen op Android, iOS en natuurlijk ook binnen je browser.
Echter, houd er rekening mee dat de zoekopties niet door je complete collectie DM’s heengaat. Uit reeds gemaakte zoekopdrachten blijkt namelijk dat de zoekmachine niet voorbij 2020 gaat, terwijl gebruikers melden dat er wel berichten beschikbaar zijn. Het is momenteel niet duidelijk of dit een bug is of niet.