Twitter’s Clubhouse-alternatief vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers
Iedereen met een Twitter-account kan vanaf nu het Clubhouse-alternatief Spaces gebruiken, zo maakt het bedrijf bekend op zijn website. Voorheen was het zo dat je een bepaald aantal volgers nodig hebt om dit te kunnen doen. Maar die beperking heft het sociale medium nu op, waardoor iedereen ermee aan de slag kan.
Weet je nog dat Clubhouse zijn app lanceerde zonder al teveel bombarie en dat voor een golf in de socialmedia-industrie zorgde? Menig platformhouder wilde opeens ook een audio-only-ervaring aanbieden. Reddit, Facebook, LinkedIn en natuurlijk Twitter gingen er allemaal op korte termijn mee aan de haal.
Twitter opent Clubhouse-alternatief
Twitter was ook één van de eerste partijen die een eigen versie lanceerde, genaamd Spaces. Aan die ervaring zaten wat haken en ogen. Niet iedereen kon zomaar een eigen space openzetten voor andere mensen. Er zat namelijk een eis aan vast: je profiel moest namelijk over meer dan zeshonderd volgers beschikken.
the time has arrived — we’re now rolling out the ability for everyone on iOS and Android to host a Space
if this is your first time hosting, welcome! here’s a refresher on how pic.twitter.com/cLH8z0bocy
— Spaces (@XSpaces) October 21, 2021
Maar daar komt nu verandering in. Twitter maakt namelijk bekend dat iedereen op iOS en Android nu zijn eigen space kan opzetten. Dat betekent dat je een audiosessie kunt hosten met interessante mensen die je wil spreken. Andere gebruikers op hetzelfde platform kunnen dan luisteren naar wat jullie zeggen.
Spaces in gebruik nemen
Als je met Twitter Spaces wil beginnen, dan hoef je alleen maar op de knop voor het opstellen van een tweet te drukken. Onlangs breidde het bedrijf de mogelijkheden van Spaces nog uit. Zo kun je nu met twee hosts in één sessie praten. Ook kun je tot tien sprekers uitnodigen voor je gesprekken.
Clubhouse begon ooit als een app waarvoor je een uitnodiging nodig had. De applicatie was destijds alleen op iOS te gebruiken, waardoor het een felbegeerde app werd waar weinig mensen gebruik van konden maken. De populariteit zorgde ervoor dat veel concurrenten het concept overnamen en eigen maakten.