Deze 14 Emoji betekenen iets anders dan je misschien denkt
We gebruiken ze allemaal: emoji’s. Je kunt er een bericht mee volgooien, maar weet je eigenlijk wel wat ze betekenen? We zetten er veertien op een rijtje die je waarschijnlijk verkeerd interpreteert. Het is bij sommigen te hopen dat de persoon aan wie je ze stuurt de betekenis ook niet kent..
De duizelingwekkende wereld van emoji’s
Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks: emoji’s. De kleurrijke, vaak gele emoticons maken je chatberichten net wat spontaner. Dat hebben we allemaal te danken aan Japan, waar de emoji’s die we zo goed kennen vandaan komen. Ondertussen zijn er meer dan 1800! We gebruiken ze vaak om complete woorden te vervangen.
Hartstikke handig, maar dat gaat vaak fout. In het Westen interpreteren we de koddige emoticons anders dan de Japanners. Voeg daar ook nog eens aan toe dat ze er per besturingssysteem heel anders uit kunnen zien en het is een groot feest. We zetten er veertien op een rijtje die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd.
1. Klappende handen
We beginnen met een bekende fout. Veel chatters denken dat dit twee biddende handen zijn. Het gaat hier echter om twee handen die applaudisseren. Ach, klein verschil.
2. Duizeligheid
Heb je een mooie of zelfs vallende ster gezien? Dan is dit niet de juiste emoji om te gebruiken. Met dit symbool kun je namelijk aangeven dat je duizelig bent. Of de ster moet duizelingwekkend mooi zijn…
3. Sluwe glimlach
Van deze emoji zijn een flink aantal verschillende interpretaties. Gaat het om een arrogant glimlachje, of ben je gewoon aan het flirten? Emojipedia is er duidelijk over: het gaat hier om een sluwe glimlach. Vandaar dat vrouwen je hints niet doorhebben!
4. Gezicht met een zweetdruppel
We zien geregeld voorbijkomen dat men deze emoji gebruikt als een huilende smiley. Het gaat echter om een teleurgesteld poppetje met een zweetdruppel. In de meeste gevallen zijn beide interpretaties gelukkig toepasbaar.
5. Gezicht dat van eten geniet
Dit exemplaar steekt niet zomaar zijn tong uit vanwege een plagerijtje of een grap. De werkelijke betekenis is namelijk iemand die van zijn eten geniet. Hebben we nu een van je favoriete emoji verpest?
6. Knuffel
Ook een bekende fout. Het gaat hier namelijk niet om een emoji die zijn handen laat zien, maar om een knuffel. Hij wordt ook geregeld gebruikt om onschuld te tonen, in de zin van: “Ik weet nergens vanaf!” Dat kan ongemakkelijke situaties opleveren…
7. Het ongemakkelijke gezicht
Soms moet je zo hard lachen, dat een glimlachende emoji niet voldoet. Sommige fervente chatters gooien dan deze emoji in de strijd. Helaas gaat het hier niet daadwerkelijk om een breed lachende smiley. Het is namelijk het gezicht van iemand die zich heel ongemakkelijk voelt.
8. De snottebel
Een huilende emoji met een creatieve traan? Nee hoor, dit is een slapende emoji met een snottebel. Het is een gezicht dat je vaak voorbij ziet komen in Japanse animatieseries, maar in het westen is dat een stuk minder vanzelfsprekend.
9. Open handen
Voor deze emoji moesten wij ons goed achter de oren krabben. Volgens Emojipedia zijn dit geen duwende handen, maar is het iemand die een knuffel geeft. Opnieuw? Ja, blijkbaar zijn er twee knuffel-exemplaren. Al kan je deze ook gebruiken als jazz hands.
10. Een diepe buiging
Dit was een grote verrassing voor ons. Dit is typisch zo’n emoji die je gebruikt om aan te geven dat je gestrest bent. Een lange dag werk, moeilijke tentamens voor de boeg, dat soort dingen. Maar nee, het gaat hier toch echt officieel om een persoon die een diepe buiging maakt.
11. Het OK-gebaar
Wat is hier aan de hand? Wij dachten dat deze vrouw een soort dansje doet, een ballerina die nog niet helemaal snapt hoe het werkt. Wanneer je de officiële definitie raadpleegt kom je er echter achter dat deze vrouw aangeeft dat ze OK is. Niemand die dat doorheeft, dus deze emoji negeren we voortaan!
12. Een persoon met haar hand omhoog
Dit exemplaar wordt vaak gebruikt om aan te geven dat je iets niet weet. Je kunt het ook interpreteren als een bijzonder sassy meisje. Plottwist: de officiële betekenis is een stuk saaier dan je zou denken. Dit is namelijk een vrouw die achter een informatiedesk werkt…
13. Opgeheven handen
Nee, we zitten niet in de kerk. Vaak worden deze handen gebruikt om hallelujah uit te beelden, maar het gaat hier om feestvierende handen. Al kan dat technisch gezien hetzelfde zijn natuurlijk!
14. De gevouwen handen
We sluiten dit lijstje af met een typisch Japans exemplaar. In het westen lijken dit twee biddende handen te zijn. De kans is groot dat je deze emoji regelmatig op die manier gebruikt. Gevouwen handen betekenen echter “alsjeblieft” of “bedankt” in het Japans. Weet je dat ook weer.
Kun je geen genoeg krijgen van emoji’s? In dit artikel leggen we je uit wat de tien Snapchat emoji’s betekenen. Of gebruik de emoji-sneltoets op je Mac, zodat je altijd razendsnel een passende smiley kunt versturen.