Deze smartphone heeft een scherm dat langer wordt als je op een knopje drukt
Vivo is één van die smartphonefabrikant die nog geen opvouwbaar toestel uitgebracht heeft, maar er zit wel iets anders in de pijplijn. Er is namelijk een patent opgedoken van het bedrijf dat een bijzondere smartphone laat zien. Het display aan de voorkant kan namelijk langer gemaakt worden.
Het patent is gespot door de website 91Mobiles. De documenten zijn te vinden bij het Chinese patentenbureau CNIPA, de China National Intellectual Property Administration. In het patent krijgen we een idee voorgeschoteld van een smartphone met een scherm dat langer gemaakt kan worden.
Opmerkelijke smartphone van Vivo
De concepttelefoon van Vivo vouw je niet dubbel en vouw je dus ook niet naar buiten voor een ander formaat. In plaats daarvan is in het patent te zien dat het scherm aan de onderkant van de smartphone gewikkeld wordt in de normale modus. En met een druk op de knop schuift het scherm zich vanzelf omhoog. Waarschijnlijk wordt het scherm dan tot 25 procent groter.
De smartphone is zelf dus niet opvouwbaar, maar het scherm is dat technisch gezien wel. Het is niet duidelijk of het opgerolde scherm aan de onderkant op een andere manier enigszins bruikbaar is. Het lijkt er echter op dat je dat deel van het display op de achterkant kunt gebruiken. Hopelijk vindt de fabrikant dan een goede manier om krassen tegen te gaan.
Kansen en uitdagingen
Achterop zitten overigens vier camerasensoren. Het lijkt erop dat je met het kleine schermdeel aan de andere kant daarmee selfies kunt maken, omdat we voorop geen frontcamera kunnen zien op de afbeeldingen. Verder is de verwachting dat de usb-c-poort bovenop zit, dus het opladen net even anders is dan je gewend bent. Laten we hopen dat Vivo draadloos opladen gaan ondersteunen, zoals zusterbedrijf OnePlus bijvoorbeeld ook al doet.
Bij dergelijke berichten plaatsen we altijd de kanttekening dat een patent geen garantie biedt voor de toekomst. Het hoeft dus niet zo te zijn dat Vivo een smartphone uitbrengt zoals beschreven in het patent; het kan zijn dat het bedrijf gewoon een idee wil vastleggen.